Var med och håll Ekerö rent

 Varje vår deltar Ekerö kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning, som för ett par år sedan bytte namn till Vi Håller Rent. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Denna vår, år 2018, deltog 678 627 hjältar runt om i landet! I vår kommun deltog inte mindre än  3 536 barn och vuxna från 34 olika enheter, mest förskolor och skolor, men också ett par föreningar och några privatpersoner.

Anmälan görs till  Håll Sverige rent, som sedan skickar ut skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och pedagogiskt material till kommunerna för utdelning till anmälda deltagare. Deltagarna plockar oftast skräp i sin närmiljö eller någon plats de ofta besöker. För förskolor och skolor är kampanjen ett utmärkt tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Det är nu för sent att anmäla sig till Håll Sverige Rent för 2018, men en ny möjlighet kommer i februari 2019. För mer information gå in på www.hsr.se/vihallerrent eller kontakta  Lena Borg, Miljöutbildare, förskola och skola. Tel växel: 08-124 571 00