Vänsternavigering

Springflod

Bild på diverse musikinstrument

Elever från kulturskolor i Ekerö, Stockholm, Katrineholm och Nyköping möter KammarensembleN & Arne Forsén. Under en sommarkurs har ny musik i gränslandet mellan nutida komposition och improvisation har arbetats fram och nu är det dags för konsert!

Fri entré.

 

Jonny Axelsson och Jenny Hettne har skrivit ny musik speciellt för kulturskolans elever med solister ur KammarensembleN och med improvisation skapar vi musik tillsammans i mindre ensembler.

Som avslutning på konserten spelas 1900-talsklassikern ”In C” av Terry Riley.

Dessutom kommer ”Springkällor” att framföras av sju musiker ur KammarensembleN och Arne Forsén – en ny komposition av Madeleine Isaksson med en pianostämma som bygger på improvisation.

 

KammarensembleN består av några av Sveriges främsta musiker inom nutida konstmusik och har sedan starten 1984 arbetat för att vår egen tids musikaliska uttryck ska bli tillgängliga för en bredare publik.

Pianisten Arne Forsén rör sig gärna i gränslanden mellan olika uttryck: jazz och fri improvisation, svensk folkmusik, västafrikansk musik och i samarbeten med dans, bildkonst och teater.

Jenny Hettne komponerar både akustisk och elektroakustisk musik, med utforskandet av ljud och klangfärg i fokus. Hon skriver i första hand kammarmusik, i ett nära samspel med musikerna.

Jonny Axelsson är slagverkare och tonsättare. 2004 tilldelades han Föreningen Svenska Tonsättares Interpretpris: ”Med osannolikt gott humör och yppersta musikalité har han slagit sig in i våra hjärtan och förblivit där.”

Tonsättaren Madeleine Isaksson studerade under 80-talet piano och komposition på Musikhögskolan i Stockholm. Hon studerade vidare i Holland och i Frankrike – där hon sedan länge bor och verkar som tonsättare

SPRINGFLOD  genomförs med stöd från Musikverket och Stockholms Läns Landsting, i samverkan med kulturskolor i Stockholms och Sörmlands län. Länsmusiken/Musikaliska och Scenkonst Sörmland samarbetar med konsertproduktion.

 

Illustration: Jenny Soep

Datum: 25 augusti 2018
Tid: 16:00
Plats: Erskinesalen, Ekerö C/Biblioteket
Arrangör:Ekerö kulturskola mfl.
Kontakt:Arne Forsén
Telefon:0706628871