Öar utan gränser

I projektet Öar utan gränser samverkar Ekerö kommun och det civila samhället för att välkomna nyanlända mälaröbor, skapa mötesplatser och underlätta för delaktighet och gemenskap i lokalsamhället. 

På den här sidan finner du information om vad civilsamhället och kommunen gör för att välkomna nyanlända. Du kan anmäla dig som frivillig, komma med synpunkter, eller gå med i vårt nätverk för engagemang.

Nyheter

 • Öar utan gränser Ekerö kommun integration uppsala universitet riccard slettengren badiali 2018-01-16 Omsorg och hjälp | Öar utan gränser

  Projektet Tillsammans för barn som flytt minskar symptom på posttraumatisk stress hos ensamkommande barn visar ny forskning.

  Gruppsamtal minskar symptom på posttraumatisk stress hos ensamkommande ungdomar. Det visar en ny studie som forskargruppen CHAP vid Uppsala universitet genomfört och där bland annat ungdomar från Mälaröarna ingått. Resultaten publicerade i december en artikel i European Journal of Child and Adolescent Psychiatry. Ekerö kommun samverkar med BRIS och i projektet Tillsammans för barns om flytt för att genom gruppsamtal stärka den psykiska hälsan bland nyanlända och asylsökande barn.

 • Öar utan gränser nätverksmöte föreningar civilsamhälle Mälaröarna Ekerö Riccard Slettengren Badiali 2018-01-09 Omsorg och hjälp | Uppleva och göra | Öar utan gränser

  Nätverksmöte med Öar utan gränser den 30 januari.

  Välkommen till nästa möte med Öar utan gränser den 30 januari mellan kl. 19.00 och 22.00 på Ekebyhovs slott. På mötet kommer vi bland annat att: -höra om Färingsö församlings arbete med religionsdialog. - ta del av senaste nytt från projektet Tillsammans för barn som flytt. - höra om Mälaröarnas EBO-grupp. - få en presentation av Ekerö kommuns arbete med mottagandet av nyanlända under 2017 och om hur mottagandet planeras under 2018.

 • Bris Ekerö kommun Öar utan gränser ensamkommande flykt integration Riccard Slettengren Somaya Ghanem 2017-11-01 Utbildning och barnomsorg | Omsorg och hjälp | Uppleva och göra | Öar utan gränser

  En kväll med Bris för ideellt engagerade

  Ideellt engagerade gör en stor och viktig insats för barn och unga som flytt - hur kan du behålla engagemanget? Bris har länge arbetat med barn och unga i kris och med stöd till vuxna kring dessa. Under kvällen delar Bris med sig av erfarenheter av vad som är verksamt i mötet med barn och unga och hur du som vuxen kan ta hand om sig själv för att orka stå kvar. Det ges också tillfälle att bolla erfarenheter, idéer och råd med de andra workshopdeltagarna.

Visa alla nyheter

Aktiviteter utan gränser

2016-03-03

Mälarökyrkans språkcafé på onsdagar mellan kl. 16.00 och 18.00

Vill du träna svenska eller bara lära känna nya människor och fika? Då är du varmt välkommen till Mälarökyrkans språkcafé. På onsdagar mellan 16.00 och 18.00

Fler evenemang