Ekebyhovsbacken Integration Öar utan gränser nätverk

Nätverk

I Ekerö kommun finns ett nätverk i civilsamhället för volontärer och representanter för föreningar som engagerar sig för nyanlända eller vill göra det framöver. Tillsammans har vi skapat en plattform där engagerade personer kan mötas, utbyta erfarenheter och organisera och samarbeta kring initiativ för att välkomna nyanlända.  

Klicka här för att anmäla dig till nätverkets maillista. 

Gå gärna även med i nätverkets facebookgrupp Välkommen till Mälaröarna!

På det senaste mötet (den 4 oktober 2017) var följande föreningar, organisationer, enheter, nätverk och myndigheter var representerade: Bris, Drottningholmsteatern, EIK innebandy, Ekerö IK, Ekerö kommun, Ekerö resursteam, Ekerö pastorat, Ekerö soroptimistförening, HVB Ekerö kommun, Kurdiska mödrar i Sverige, Länsstyrelsen, Miljöpartiet, Mälaröarnas EBO-grupp, Mälarökyrkan, Rädda barnen, Stenhamra volontärgrupp,  Ungdomsmottagningen och Vänfamiljnätverket.

Efter en genomgång av situationen för människor på flykt, fick vi både ta del av personliga berättelser, samverkansprojekt och aktuella aktiviteter på Mälaröarna. Klicka här för att läsa minnesanteckningarna och för att se bilder från mötet. Klicka här för att ta del av minnesanteckningar från mötet.