Energismarta småhus

Ska du renovera huset, eller kanske bygga nytt? Funderar du på att byta värmesystem? Eller vill du försöka minska din elräkning? Energi- och klimatrådgivningen hjälper dig med råd om hur du kan energieffektivisera i ditt hus och spara på både natur och pengar.

Gratis telefonrådgivning

Ekerö kommun har i samarbete med övriga kommuner i Stockholms län bildat Energi- och klimatrådgivningen. Till den gemensamma telefonrådgivningen kan småhusägare i Ekerö kommun ringa 08-29 11 29 för att få råd kring bland annat:

- Olika värmesystem

- Fönsterbyte, tilläggsisolering och andra renoveringsfrågor

- Vad som är viktigt att tänka på vid husköp

- Lämpliga åtgärder för energieffektivisering i hemmet

Energikonsulter

Många som hör av sig till Energi- och klimatrådgivningen önskar hembesök av en energirådgivare för att titta på deras hus i samband med rådgivningen. Eftersom energirådgivningen vanligtvis inte har möjlighet att göra hembesök (med undantag för vissa lokala projekt) hänvisas kommuninvånarna till energikonsulter. Det kan emellertid vara svårt att hitta en konsult som gör hembesök hos privatpersoner.

Här finns en sammanställd lista med konsultfirmor som har angett att det gör hembesök hos privatpersoner. Energi- och klimatrådgivningen ansvarar inte för företagens arbete.