2020-05-11 Info

Drop-in vigsel 6 juni

Blommor och text som säger Drop-in vigsel 6 juni

Vi tror att kärlek och värme är extra viktigt just nu och även om allt är lite krångligare än vanligt hoppas vi att ni vill komma och fira er kärlek.

På Sveriges nationaldag den 6 juni arrangerar Ekerö kommun borgerlig Drop-in vigsel mellan klockan 11.00-15.00.

På grund av corona och Folkhälsomyndighetens rekommendationer är årets Drop-in vigslar förlagda utomhus i Ekebyhovs slottspark (vid regn inne på slottet). 

OBS! Sällskapet som deltar vid vigsel är max 10 personer, brudpar och vittnen inräknat.

Anmälan

En telefonsluss dit ni ringer och erhåller en tid för vigseln är öppen fredag 5 juni klockan 9.00-12.00 och lördag 6 juni klockan 10.00-14.00. Detta görs för att undvika folksamling på plats vid inskrivningen. Telefonnumret publiceras på den här sidan den 5 juni.

Hindersprövning och vigselintyg

När ni kommer på er anvisade tid behöver ni ha med er legitimation samt giltig hindersprövning och vigselintyg i original. Dokumenten beställs i förväg enligt anvisning nedan.

Vittnen

Två vittnen över 18 år ska närvara vid vigselceremonin och legitimation ska uppvisas. Vigsel kan ske på svenska eller engelska, behövs tolk tar man med det själv. Vigsel under Drop-in är kostnadsfri.

Bra att veta!

Det går bra att ta med egen picknic och slå sig ner i parken i samband med vigseln. Självklart tänker vi på att hålla avstånd! Slottscaféet är stängt den 6 juni.

Vi har tyvärr inte möjlighet att hjälpa till med t.ex. fotografering då vi har begränsat antalet personer närvarande.

Hindersprövning finns på Skatteverkets webbplats Blanketten ska fyllas i av båda parter och skickas till Skatteverket. Om det inte finns något hinder för giftermål får ni hem två intyg, intyg hindersprövning och intyg vigsel. 

Mer information om vigsel i Ekerö kommun

Varmt välkommen!