2020-06-03 Kultur och fritid | Uppleva och göra | Info

De nominerade till Årets Eldsjäl är...

*Uppdatering* Vinnare av Årets Eldsjäl blev Mälaröbion och Live på bio! Stort grattis till er!!

Torsdagen den 4 juni klockan 12.10 utses vinnaren av Årets Eldsjäl i direktsändning på Radio Viking. De tre nominerade är Andreas Carlsson, Filip Wahlberg och Ingrid Röising Bergman från Mälaröbion och Live på bio, Holger Cederberg, Andreas Gustavsson och Marcus Ingelborn från Mys och Spel och Steven Moar från Mälarögymnasterna.

Ratta in Radio Viking på 101,4 för att följa resultatet! 

Här nedan följer kultur- och fritidsnämndens motiveringar för de tre nominerade.

Motivering för Mälaröbion och Live på bio:


Övre från vänster: Filip Wahlberg, Andreas Carlsson och Ingrid Röising Bergman

”Med lovord och hyllningar från en stadigt ökande publik skapar dessa ideella kulturspridare en bred repertoar av ny kvalitetsfilm för alla åldrar och sprakande livesändningar från stora scener i Världen. Allt kringarbete liksom deras egen närvaro inför och vid visningar skapar en känsla av att du som gäst känner dig välkommen och delaktig. Att bygga samarbeten med föreningar, filmbolag och andra samarbetspartners är den styrka som bär verksamheten. Denna trio har fått igång Mälaröbion och Live på bio med en glädje och energi som smittar av sig på besökarna och gör Bion till en tidigare saknad träffpunkt för Ekeröborna."

Motivering för Mys och Spel:


Holger Cederberg


Andreas Gustavsson


Marcus Ingelborn

”För tio år sedan gick ett kompisgäng som gillar spel ihop och bildade en förening som idag, genom träget arbete och brinnande intresse växt till ett hundratal unga medlemmar. Deras uppmärksammade arbete har gett medlemmarna möjlighet att få åka som representanter på olika möten och arrangemang på högre nivå utanför föreningen samt deltagit i valberedningsarbete för Sverok Stockholm - Gotland.  Under åren har de arrangerat flera, ytterst välbesökta lan, spelkvällar samt onlineträffar. De har banat väg för det ökande intresset för spel, verkar starkt för ett tryggt och roligt onlineklimat, arbetar aktivt för att främja integration och en miljö där man är juste. Dessa pionjärer på Ekerö förtjänar att uppmärksammas då de krattat manegen för många unga som kanske inte funnit sin plats i andra sammanhang."

Motivering för Mälarögymnasterna, Steven Moar:


Steven Moar

”Denna outtröttliga ordförande och tränare har funnits i en starkt växande förening i 3 år. Utan tidigare erfarenhet har han tagit sig an en helt ny sport och skapar möjligheter för så många aktiva och föräldrar i föreningen. Att leta samarbetsformer med andra för att kunna bredda verksamheten är en drivkraft och han visar ett brinnande engagemang och en otrolig glädje kring hälsa och rörelse med en inkluderande ledarstil. En sann förebild för samhället och inte minst alla 800 aktiva. Han är föreningslivet personifierad och förtjänar att uppmärksammas för sitt engagemang för barn och barnidrott i föreningen.”

Årets Eldsjäl
Priset till årets eldsjäl delas ut till personer som ideellt bidragit till utveckling av kultur- och idrottslivet i Ekerö och som bidragit till en ökad samverkan mellan föreningar/organisationer i Ekerö. Priset delas ut av kultur- och fritidsnämnden och juryn består av Laila Westerberg, Mälaröarnas Nyheter Håkan Wester, Mälarö direkt Johan Wallnäs, Studiefrämjandet och Helena Butén Langlet som ordförande för juryn.