2017-04-08 Info

Kondoleansböcker i Stadshuset och Kulturhuset Stadsteatern

Med anledning av den tragiska händelsen i centrala Stockholm under fredagseftermiddagen finns kondoleansböcker i Stockholms stadshus och i Kulturhuset Stadsteatern.

Lördag den 8 april är det möjligt att lämna kondoleanser i Stadshusets besöksentré Ragnar Östbergs plan 1, mellan klockan 10.00-15.00, och även under nästa vecka.

I Kulturhuset Stadsteatern finns kondoleansboken vid huvudentrén. POSOM-gruppen från Norrmalms stadsdelsförvaltning kommer att finnas på plats.

Stockholms stad har tillsammans med Riksdagen, regeringskansliet och Slottet beslutat att flagga på halv stång under hela lördagen den 8 april.

Stockholmarna samlas på Sergels Torg
I morgon söndag den 9 april klockan 14.00 arrangeras en samling på Sergels Torg spontant initierat av stockholmare, där bland annat finansborgarråd Karin Wanngård och oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr kommer att delta.

Nationell tyst minut
Regeringen har utlyst en nationell tyst minut på måndag klockan 12.00. Stockholms stad kommer iaktta den och arrangerar i anslutning en ceremoni i Stadshusparken.