2019-02-13 Tappströmsskolan | Utbildning och barnomsorg | Info

Ungdomscafé på prov i Tappströmsskolan.

Tappströmsskolan har på prov startat ungdomscafé, onsdag-fredag kl .16 - 18. Caféet är öppet för alla ungdomar i åk 7 - 9 som vistas i kommunen. Caféet har öppnat för att många ungdomar saknar någonstans att ”hänga” efter skolan i väntan på bussen, kulturskolan och andra fritidsaktiviteter. Många stannar också kvar i centrum i väntan på att Träkvista fritidsgård öppnar.

-       Ekerö kommun hoppas att man på detta sätt ska möta de ungdomar som efterlyser just ett ungdomscafé samt de som bara vill ha någonstans att vara i väntan på bussen eller någon aktivitet, säger samordningschef Lena Törnblom Löfquist.

 

-       Vi öppnade förra onsdagen och det verkar vara mycket uppskattat. Det kommer omkring 25 ungdomar per kväll. Det finns bland annat biljardbord, TV-spel och kortlekar att låna. Ungdomarna kan även få hjälp med sina läxor. Smörgåsar och fika finns att köpa till självkostnadspris. Vi hoppas att detta slår väl ut så att verksamheten kan bli permanent och kanske till och med utökas, säger Fredrik Jarny, rektor på Tappströmsskolan