2018-03-26 Bygga, bo och miljö | Info

Var med och håll Ekerö rent i vår!

Varje vår deltar Ekerö kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning, som för ett par år sedan bytte namn till Vi Håller Rent. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. År 2017 deltog 755 933 hjältar runt om i landet! I vår kommun deltog inte mindre än 3 396 barn och vuxna från 34 olika enheter, mest förskolor och skolor, men också ett par föreningar och några privatpersoner.

Hur anmäler jag mig?
Den 12 februari öppnade anmälningen till Vi Håller Rent!
Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent där ni också finner mer information och pedagogiskt material.

Anmälan till Håll Sverige Rent ska vara inne senast 2018-04-01 för att ni ska få gratismaterial.

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och pedagogiskt material, som skickas ut till kommunerna med en lista på vilka som ska ha materialet.
Var hämtar jag material?
I Ekerö kommun kan anmälda deltagare hämta materialet på kontorsservice i kommunhuset senast från fredag vecka 16.  Om ni inte har passerkort kan ni anmäla er i receptionen och fråga efter Eva Landberg. Kontorsservice har öppet vardagar kl. 8:00 – 15:30.

Tänk på säkerheten!
Plocka skräp i ert närområde eller på ett ställe som betyder något särskilt för er. Tänk på säkerheten! Håll er borta från vägarna, vägstädning kräver särskild utbildning i vägsäkerhet. Vassa och farliga saker som glasbitar, sprutor och liknande bör en vuxen ta hand om. Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera ut förpackningar till återvinning så långt det är möjligt. Resten tar ni hand om som ert ordinarie avfall. Skolor och förskolor som har svårt att bli av med allt det insamlade avfallet kan få det hämtat. För att få hämtning ska ni anmäla det till Lena Borg – gärna redan när ni bestämt datum för ert skräpplockande.