Bra att veta

Arbetstid

De generella arbetstiderna på daglig verksamhet är 8.30-15.30 om du arbetar heltid. Din arbetstids bestäms tillsammans med dig och din LSS-handläggare utifrån dina önskemål och behov.

Raster och lunch

På daglig verksamhet har vi rast på för-och eftermiddag samt en längre rast för lunch. Om du vill äta mat på jobbet kan du beställa det via oss eller ta med dig lunchlåda. Det du äter hos oss får du betala ett självkostnadspris för:

10 kr                   Fika, kaffe och frukt/kaka

30 kr                   Lunch

35 kr                   Lunch och fika

Kostnaden för måltider faktureras i efterhand efter en närvarolista som varje enhet rapporterar in.

 

Om du blir sjuk

Om du är sjuk ska du inte vara på din arbetsplats. Om du är sjuk direkt på morgonen måste du kontakta din dagliga verksamheten och tala om att du är sjuk så att ingen blir orolig när du inte dyker upp. Om du blir sjuk under dagen när du redan är på din arbetsplats så ska du prata med personalen som hjälper dig att ordna så att du kan åka hem. Om du är eller blir magsjuk måste du vara hemma två dagar efter du slutat kräkas innan du kommer tillbaka till arbetet.

 

Arbetskläder

När du arbetar på dagligverksamhet behöver du ha på dig kläder anpassade till det arbete du ska utföra. Om särskilda skyddskläder krävs så får du det på arbetsplatsen.  Tips att tänka på:

  • Om du arbetar utomhus behöver du kläder och skor anpassade för vilket väder det är.

-          Regnar det behöver du regnkläder.

-          Är det varmt behöver du svala kläder.

-          Är det kallt behöver du ha varma kläder på dig.

-          Det kan vara skönt att ha ett ombyte kläder med sig om något skulle bli blött.

 

  • Om du kommer att promenera mycket i ditt arbete behöver du ha byxor och skor som sitter bra och inte hindrar dig från att utföra ditt arbete.
  • Arbetar du inomhus kan det vara skönt att ha ett par bra tofflor/inomhusskor.