Hantverksateljén

 händer om broderar korsstygn på en duk

 I hantverksateljén arbetar vi med olika hantverkstekniker. Målet i verksamheten är att varje individ ska känna glädje och stolthet i sitt skapande, få ökat självbestämmande och självständighet. Här får du ingå i en arbetsgrupp som brinner för att skapa. Att ingå i hantverksateljéns grupp innebär även att det ges möjlighet till social träning.

pictogrambilder sticka vävstol symaskin

Arbetsuppgifter

I hantverksateljén arbetar vi med olika former av textilhantverk. Vi väver mattor och dukar. Syr kläder och väskor. Broderar, stickar, påtar, tovar i ull samt skapar diverse prydnader. Vi vill att det arbete vi utför ska ha en hög kvalité. Vi har därför inga krav på att arbetet ska ske i en viss takt. Varje år deltar vi med ett marknadsstånd på Ekerös julmarknad i centrum där arbetstagarna stolt visar upp och säljer de alster som de har skapat under året. Vi har även ett nära samarbete med Konstateljén som vi delar lokal med.

 

Vilka riktar vi oss till

Verksamheten vänder sig till vuxna personer med intellektuella funktionsnedsättningar som blivit beviljade daglig verksamhet enligt LSS och som är intresserade av att arbeta kreativt med sina händer.

Vilket stöd erbjuder vi

Det finns möjlighet att prova olika hantverkstekniker. Arbetet byggs upp utifrån arbetstagarens egna förutsättningar och vi kommer gemensamt fram till vilket stöd som behövs i olika sammanhang.

kvinna som väver tyg på en vävstol