Hundpatrullen

ekerö dagligverksamhet hundpatrullen promenad

 

Hundpatrullens dagliga verksamhet arbetar med rastning av hundar och passar dig som har ett stort intresse av hundar samt av att röra dig ute i naturen. Vi arbetar på uppdrag av privatpersoner som bor i närområdet. Vi hämtar upp hundarna i deras hem på väg ut till våra olika promenadområden. Vi går en lång härlig promenad innan vi lämnar tillbaka hundarna i deras hem. Målet med verksamheten är att erbjuda roliga, meningsfulla och efterfrågade arbetsuppgifter samt att skapa arbetsglädje och gemenskap. Genom att ta ansvar för hundarna och deras välmående ökar självförtroendet och det sociala samspelet. Arbetet utförs i grupp och det är därför viktigt att vi har ett bra samarbete med varandra och att ha en bra arbetsmiljö. Hos oss är det viktigt att alla får vara med och påverka och uttrycka sin mening. När du arbetar hos oss får du titeln Hundförare. I verksamheten finns också terapihunden Bella och besökshunden Wilma. Det är hundförarna på hundpatrullen som har lärt Bella och Wilma alla deras trix. Läs mer om hundterapin här.

 

hundpatrullen pictogram

 

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är rastning av hundarna samt att vi tillsammans sköter om våra lokaler. Alla har olika ansvarsområden i lokalen så som dukning, städning, diskning av hundvattenskålar etc.

 

Vilka riktar vi oss till

Verksamheten riktar sig till personer med intellektuella funktionsnedsättningar med ett stort intresse av hundar. Vi arbetar med hundpromenader året om, i alla väder. För oss hundförare finns inga dåliga väder.

 

Vilket stöd erbjuder vi

På hundpatrullen erbjuds hundförarna individuellt anpassat stöd. Vi arbetar med kommunikationshjälpmedel så som stödtecken, bild och text. Alla erbjuds ett individuellt schema och det finns även ett gemensamt bildschema för alla arbetsuppgifter i verksamheten. Varje morgon startar dagen med ett gemensamt morgonmöte där hundförarna fördelar ansvaret för dagens hundrastningar mellan sig. Hur stödet från personalen ska se ut bygger vi upp i samarbete med hundförarna och deras företrädare och syftar till att hundförarna ska vara så självständiga som möjligt i sina arbetsuppgifter.

 

Om du är intresserad av Hundpatrullens tjänster

Kontakta Anna Raatikainen 073-660 41 82 Micaela Markkanen 073-660 40 55 vid förfrågningar. Vi utför i nuläget endast uppdrag åt personer som bor i närområdet av verksamheten.

 hundpatrullen bella wilma