Hundterapi

I Hundpatrullens lokaler på Tegelbruksvägen erbjuder vi hundterapi. Många människor upplever det positivt att ha kontakt med hundar. Genom hundterapi ökar både det fysiska och psykiska välbefinnandet, och framför allt har vi väldigt roligt i våra hundterapigrupper. Vi har två utbildade hundar i verksamheten, Bella som är terapihund och Wilma som är besökshund.

Hundterapi Bella och Wilma

Båda hundarna har utbildats tillsammans med sin förare på Svenska Terapihundskolan.

De hundförare som arbetar hos oss har varit med och tränat upp hundarna. Allt ifrån tricks till att lära hunden att gå bredvid rullstolar.

 

Hundterapi tärning

Du kan ta del av hundterapin dels i grupp, men även individuellt. I grupperna får du bland annat träna på socialt samspel. Vi spelar spel tillsammans med hundarna, då tränar vi bland annat på siffror och på att räkna. Vi tränar på bokstäver och på att forma dem till ord, detta kallar vi för hjärngympa. Vi tränar agility, koordination och att få hundarna att göra tricks. Vi har väldigt roligt tillsammans, de grupper vi har är sammansvetsade av den gemensamma nämnaren: hunden.

Väljer du att ha individuell hundterapi anpassar vi hur du som person vill umgås med hunden. Det kan vara allt från att ta en promenad i din takt, träna kognitiva funktioner eller bara känna närheten från hunden, få en lugn stund och mysa tillsammans.

Hundpatrullens lokaler är anpassad med ramå och taklyft, så det spelar ingen roll vilken funktionsnedsättning du har. Alla är välkomna till oss!

 

hundterapi siffror

Genom att umgås med hundar kan blodtrycket sänkas, man kan också minska smärta och oro med hjälp av hundens närvaro. Att arbeta och få vara tillsammans med hundar kan ge mycket mer än så. Våra hundförare har själva uttryckt hur Bella och Wilma gör skillnad i vårt dagliga arbete:

Man får lusten att arbeta och göra saker. Man kan förbättra sina rörelser, stora som små. Man kan ha hjärngympa, man tänker bättre. Det är lättare att umgås i grupp. Man vågar mer. Man kan bli lugnare. Allt blir roligare, man känner sig glad.

Hundterapi Bella