Centrum för nyanlända barn och elever

Välkomna att kontakta Centrum för nyanlända barn och elever. Hos oss får du och ditt barn/ungdom information om den svenska skolan och hur du ansöker om plats till förskola/skola.

Då vi träffas första gången samtalar vi om barnets/ungdomens tidigare erfarenheter av förskola och skola för att på bästa sätt förbereda skolstarten i vår kommun. Du får också möjlighet att berätta om vilka intressen och drömmar du och ditt barn har inför framtiden. För skolbarn åk 1-3 träffas vi för ett andra besök där vi kartlägger språkliga och matematiska kunskaper hos eleven.  Vi som möter er och utför kartläggningen har pedagogisk utbildning och goda kunskap i att ta emot nyanlända barn och elever. 

För elever i åk 4-9 + gymnasium ger vi en första språk- och samhällsinformation i First Class. Där stannar du som elev 4-8 veckor innan du efter en mer utförlig kartläggning fortsätter till sökt skola.

Om ni har dokument eller betyg från tidigare skolgång är vi tacksamma om de tas med till vårt första möte. Samtal och kartläggning genomförs med tolk på elevens modersmål. Därför är det viktigt att ni bokar en tid innan ni kommer (se kontaktinformation nedan).

Efter våra träffar får ditt barn/ungdom en skolplacering på någon av Ekerö kommuns förskolor/skolor.

Centrum för nyanlända barn och elever

Besöksadress:
Receptionen i Ekerö kommun
Tappströmsvägen 2
17823 Ekerö
Telefon: 08-124 571 00  
Mail:  buf [at] ekero.se

Information om Sverige