Bokningsregler och catering

Bokning av Ekebyhovs Slott vid middagar, företagsevenemang, bröllop och andra högtidliga fester.

Brölopp
Foto 2Brides

Vårt upplägg

Ni hyr hela bottenvåningen på slottet samt får tillgång till altan och trädgård med tillhörande dansbana.
Undervåningen består av flera salar och salonger. I Wrangelska salen, kan man sitta 82 personer i traditionell bröllopssittning. Det går även att duka upp i närliggande rum för fler personer. Våra lokaler.
Max antal personer som får vistas i slottet samtidigt är 120 personer inklusive personal.

Dukning och iordningställande ordnar ni med själva under uthyrningstiden eller beställer från catering. Köket får användas som uppvärmningskök och ska lämnas städat efter festtillfället, vilket är cateringfirmans uppdrag.

Dans är tillåten i hallen och det till hallen angränsande rummet med parkettgolv. Musikanläggning eller livemusik ordnar hyresgästen med själv.

 

Uthyrningstid och catering

Vi hyr ut för fest och bröllop främst under högsäsong maj till augusti. Lediga datum för uthyrning ser ni här. Det går även bra att hyra lokalerna övrig tid på året, både helkväll eller per timme.
Kontakta oss för upplägg och prisuppgifter ekebyhovs.slott@ekero.se, 08-124 572 01.

Förutsättning när ni hyr lokalerna är att ni beställer mat och personal genom catering. Dryck kan ni ordna med själva eller beställa genom oss.
Bottenvåningen hyrs ut med tillgång till altan, trädgård och dansbana.

Ni väljer själva ett cateringföretag som servar med mat och personal. Slottet har dock ett nära samarbete med ett cateringföretag som erbjuder hög service och mat i toppklass. Väljer ni detta företag, reduceras hyreskostnaden. Kontaktuppgifter och menyer: Små Grytor.  

Tiden för att disponera lokalerna under högsäsong är mellan klockan 14.00 och 02.00. Var uppmärksamma på, att det krävs minst 2 timmar till förberedelser innan festligheterna kan starta. Cateringföretaget anger hur lång förberedelsetid det krävs. 
Klockan 02.00 larmas lokalerna, så festen bör avrundas en halvtimme innan så att gästerna kan lämna lokalerna i tid.

En bokningsavgift på 4 000 kronor debiteras i förskott som dras av den totala kostnaden för hyra av slottet men betalas ej tillbaka i händelse av avbokning. Faktura på bokningsavgift skickas samtidigt med bokningsbekräftelse. Resterande belopp faktureras efter festtillfället.

Linne finns att hyra och beställs vanligtvis genom Ekebyhovs slott. Eventuella bordsdekorationer införskaffar hyresgästen själv.

 Vad ingår?

I hyran ingår upplåtelse av slottets undervåning, altan och tillgång till dansbana. Stolar och bord, glas, porslin, bestick samt städningen av undervåningen (undantaget köket som av catering ska städas och lämnas i samma skick som vid ankomsten).


Foto Roberto Chaves

Vänligen tänk på följande

Då slottet är en kulturbyggnad med anor från 1600-talet ska festligheterna hållas inom en viss ram och med vördnad för den kulturhistoriska miljön.
Totalt förbud mot ljus och öppen låga gäller. Rökning är inte tillåten inomhus eller på altanen. Det finns lättillgängliga askkoppar för rökare omedelbart utanför de båda entréerna.

Välkommen med Dina frågor eller för att be om prisuppgift 08-124 57 201 ekebyhovs.slott@ekero.se.