2019-07-16 Uppleva och göra | Info

Idélabbets sommarjobbare presenterar fyra ungdomsaktiviteter som ska förverkligas i höst

Under tre veckor har Idélabbets sommarjobbare arbetat stenhårt med att ro sitt uppdrag i hamn och häromdagen var det dags att knyta ihop säcken. Detta genom att presentera sina aktiviteter och projektplaner för kommunstyrelsens ordförande Adam Reuterskiöld och kultur- och fritidsnämndens ordförande Helena Butén Langlet 

Ungdomarnas huvudsakliga uppdrag har varit att i två grupper om 4 personer planera två ungdomsaktiviteter som ska äga rum i Ekerö kommun hösten 2019. Utifrån krav på inkludering och tillgänglighet har deras uppdrag inkluderat idéutveckling, budgetering, aktivitetsplanering, marknadsföring samt författande av projektplaner för respektive aktivitet. 

Resultatet är nu fyra helt olika aktiviteter som kommer äga rum vid olika tillfällen under hösten 2019. Förhoppningen är att det ska finnas något i utbudet som passar så många ungdomar som möjligt. Hösten 2019 kommer att bjuda på: 

 13 september 2019: Fotbollsturnering som äger rum på Svanängens IP. Ungdomar får möjligheten att anmäla egna lag till turnering. Syftet är att möjliggöra för spontanidrott och erbjuda ett forum där alla, oavsett förkunskaper och erfarenheter, kan spela fotboll under kul och avslappnade former. 

📖 24 oktober 2019: Författarkväll till vilken ungdomar bjuds in för att lyssna till författare och förläggare berätta om författarskapet, vägen till författaryrket och stegen för att ge ut sin egen bok. 

🎲 21 november 2019: Sällskapskväll där ungdomar bjuds in till Idélabbet för att spela sällskapsspel. Syftet med aktiviteten är att möjliggöra för nya vänskapsrelationer och stärka befintliga vänskapsband. 

🤶 15 december 2019: Pepparkakshusbyggarkväll tillsammans med ungdomar och politiker. Genom pepparkakor får deltagare möjlighet att bygga saker de önskar fanns i Ekerö kommun, tillsammans med lokala politiker. 

Idéerna är helt och hållet ungdomarnas egna som de genom samarbete i gruppen och handledning från idécoacherna har arbetat fram tillsammans. 

Håll utkik på vår Facebook och Instagram för mer information om kommande aktiviteter! 😊 

Glad sommar! 

Läs mer om Idélabbet här.