Mötesplats Sundsgården

Sundsgården ligger vackert belägen på en udde mellan Hilleshögsviken och Väntholmsviken på norra Färingsö, en kilometer från Hilleshögs kyrka. Ekerö kommun hyr anläggningarna från Frälsningsarmén som bedrev behandlingsverksamhet på platsen fram till 2014. Vid Sundsgården bor både gamla och nyanlända kommuninvånare i olika åldrar. Vår ambition är att Sundsgården ska bli en mötesplats för kommunens föreningsliv och medborgare. Bilder från Sundsgården finns här!

Här finns:

  • En mindre strand, båtbryggor, två fotbollsplaner och en tennisbana som behöver iordningställas.
  • En samlingslokal (Annexet) med aula utrustad med en nystämd flygel, konferensrum, ett välutrustat storkök och personalutrymmen.
  • Och mycket mer…

Vi bjuder in civilsamhället

Vi vill att Sundsgården ska bli en levande plats för invånare och föreningar i kommunen. Förutsättningarna är goda med fina lokaler och en omgivning som inbjuder till aktiviteter av alla slag. Bara fantasin kan sätta gränser. Vi bjuder därför in föreningar och organisationer i civilsamhället till att komma med förslag på hur husen, marken och vattnet kan användas.

Vill din idrottsförening förlägga en del av sin träning på fotbollsplanerna? Vill ni anordna simskola vid stranden och bryggorna?  Vill din kulturförening låna Annexet för konserter eller workshops i teater?  Har ni andra idéer ni vill förverkliga? 

Kontakta då utvecklingsledare Riccard Slettengren Badiali. En förutsättning är såklart att verksamheterna är öppna för allmänheten och att kommunens nyanlända invånare bjuds in eller involveras.              

Vägbeskrivning

Sundsgården ligger en knapp kilometer från Hilleshögs kyrka dit du tar dig med Buss 315 från Svanhagen (där buss från Ekerö centrum eller Brommaplan ansluter). Använd gärna SLs reseplanerare högst upp till höger på sidan för att se hur du åker från din hemadress.

Om du kommer i bil åker du Färentunavägen norrut och tar av till höger mot Hillesög. Passera Hilleshögs kyrka och följ därefter skyltarna mot Sundsgården.

Vattenvägen når du Sundsgården via Lövstafjärdens nordliga inlopp i Väntholmsviken.

Karta