Ekebyhovsbacken Integration Öar utan gränser nätverk

Nätverk

I Ekerö kommun finns ett nätverk i civilsamhället för volontärer och representanter för föreningar som engagerar sig för nyanlända eller vill göra det framöver. Tillsammans har vi skapat en plattform där engagerade personer kan mötas, utbyta erfarenheter och organisera och samarbeta kring initiativ för att välkomna nyanlända.  

Skriv till riccard.slettengren@ekero.se om du vill anmäla dig till nätverkets maillista. Om du vill att din mailadress ska tas bort från maillistan så skriver du till samma adress. 

Gå gärna även med i nätverkets facebookgrupp Välkommen till Mälaröarna!

På det senaste mötet (den 30 januari 2018) var följande föreningar, organisationer, enheter, nätverk och myndigheter representerade: Bris, Drottningholmsteatern, Ekerö pastorat, Ekerö kommun (Centrum för nyanlända barn och elever, Integrationsenheten, Kultur- och fritid, Kulturskolan och Resursteamet,) Färingsö församling, Kompisbyrån, Kulturkompis Ekerö, Mälaröarnas EBO-grupp, Mälarökyrkan, Rädda Barnen, Stockholm-Ekerö Soroptimistförening och Vänfamiljnätverket.

Efter en genomgång av situationen för människor på flykt, fick vi både ta del av personliga berättelser, samverkansprojekt och aktuella aktiviteter på Mälaröarna. Klicka här för att läsa minnesanteckningarna och för att se bilder från mötet. Klicka här för att ta del av minnesanteckningar från mötet.