2018-08-28 Uppleva och göra | Öar utan gränser

Välkommen till nästa nätverksmöte med Öar utan gränser den 19 september

Mötet äger rum den 19 september kl. 18.30 till kl. 21.30 på Ekebyhovs slott.

Anmäl dig till nätverksmötet senast 9 september genom att klicka här.

Under mötet så kommer vi bland annat att ta del av följande:

• Senaste nytt om situationen för människor på flykt i världen, Europa, Sverige och på Mälaröarna. Vi utgår från statistik från UNHCR, Migrationsverket och vår integrationsenhet vid socialkontoret:
sverigeforunhcr.se/blogg/68-miljoner-pa-flykt-2017
www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik.html

• Under våren genomfördes en intervjuundersökning med deltagare i Vänfamilj- och bosättningsnätverket. Olivia Villalba, ansvarig för undersökningen, berättar om resultat och slutsatser.

• Författaren Julie Lindahl berättar om hennes erfarenheter av krigets och folkmords konsekvenser inom familjen genom generationer. Hon berättar också om kraften i storytelling för att diskutera känsliga och komplexa frågor. Information om Julies författarskap och hennes arbete med storytelling finns här: www.julielindahl.com och här: www.storiesforsociety.com

• Supriti Dahr från Bangladesh, fristadsförfattare i Norrköping, pratar om orsaker till flykt och betydelsen av yttrandefrihet och jämställdhet. Suptri driver en feministisk blogg på: https://womenchapterenglish.com En artikel om Supriti finns här: http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/supriti-ar-norrkopings-nya-fristadsforfattare-om5314696.aspx

• Färingsö församling gav under början av 2018 Expo i uppdrag att utreda förekomsten av våldsbejakande högerextremism på Mälaröarna. Yngve Göransson, präst i församlingen, berättar om de resultat som utredningen visar.

• Under hösten öppnas ett idélabb i Ekerö kommun. Dit kan personer som har en idé som kommer samhället till gagn vända sig för att få coaching. På idélabbet finns civilsamhällets idécoacher Amalia Sjindjapkin och Amanda Sjöberg som tillträder sina tjänster i september. Idén till idélabbet föddes under den dialog som kommun och civilsamhälle förde under våren 2017. Mer info på https://ideabbet.wixsite.com/idelabbet. Vi berättar mer om idélabbet och arbetet med att utveckla samverkan mellan kommun och civilsamhälle.

• Info om Välkommen till Mälaröarnas slottscafé på Ekebyhovs slott lördagen 6 oktober.

Väl mött!