Engagera dig som frivillig

Du kan välja många olika vägar för att välkomna och lära känna nya invånare på Mälaröarna. Här nedanför ser du några:

  • Aktiviteter som arrangeras kontinuerlig, till exempel språkcaféer, hittar du i vår aktivitetskalender. Vill du får regelbundna uppdateringar och information om enstaka aktivitetstillfällen så är ett bra sätt att följa vår facebooksida där du även kan ta del av rapporter och bilder från tidigare aktiviteter.
  • På Facebook finns även en engagemangsgrupp där kontakter knyts och förslag på aktiviteter och engagemang presenteras. Klicka här för att gå med i gruppen.
  • I kommunen finns ett vänfamiljnätverk genom vilket nyanlända och redan etablerade personer lär känna varandra. Gå in här om du vill bli en del av vänfamiljnätverket.
  • På Mälaröarna finns även ett nätverk i civilsamhället för volontärer och representanter för föreningar som engagerar sig för nyanlända eller som vill göra det framöver. Tillsammans har vi skapat en plattform där engagerade personer möts, utbyter erfarenheter och organiserar och samarbetar kring initiativ för att välkomna nya kommunmedborgare. Att delta på nätverksmöten är ett bra sätt att få en lägesbeskrivning, träffa andra engagerade och för att anmäla sig till något av de projekt som pågår i civilsamhället. Om du är intresserad av att få information om och inbjudningar till nätverksmöten så kan du anmäla det här.

Vi hoppas att någon eller flera av dessa engagemangstyper passar just för dig. Har du frågor eller förslag så kontakta gärna utvecklingsledare Riccard Slettengren Badiali: riccard.slettengren@ekero.se