Våra ämnen

Kursutbud

Blåsinstrument

Du kan välja mellan blockflöjt, tvärflöjt, klarinett, saxofon, fagott, oboe, fagott, trumpet, horn, trombon och tuba. Vi rör oss i alla genrer och spelar både med och utan noter. Det ingår också att spela i orkester tillsammans med andra blåselever.

Stråkinstrument

Du kan spela fiol, altfiol, cello eller kontrabas. Med stråken i hand kan man spela all slags musik. Utöver instrumentlektionen ingår det också att spela i stråkorkester.

Band, ensemble och bandmix

Pop- och rockband på olika nivåer. Ämnet band och ensemble är för dig som tar instrumentlektioner och har förkunskaper på ditt instrument. I ämnet bandmix behöver du inga förkunskaper och får prova de instrument du är nyfiken på av trummor, bas, klaviatur, gitarr och sång.

Elbas

Du får lära dig att spela låtar inom olika genrer och kan själv vara med och påverka innehållet i dina lektioner. Du lär dig melodispel, skalor och ackord, stilkännedom, improvisation och att planka låtar. Du får kompa låtar, läsa rytm och noter. Kanske vill du också spela i band.

Elgitarr

Du får spela låtar med inriktning mot pop och rockmusik. Vi varvar melodispel, ackord, rockackord och riff och bygger upp en blandad repertoar med bland annat flera olika rocklåtar. Improvisation, skalor och solospel jobbar vi också med.

Gitarr

Akustisk gitarr är ett instrument med många möjligheter. Du får lära dig att spela pop/rock, klassisk, visa och andra musikstilar och kompa i ett band eller spela sologitarr.

Trummor och slagverk

Du får spela mycket trumset men också lära dig olika sorters slagverk såsom congas, marimba, xylofon, med mera. Du som spelar trummor kan även komma att få möjligheten att spela i band, orkestrar, olika ensembler och kortare projekt.

Piano och keyboard

Keyboard och piano inom olika musikstilar. Undervisningen sker i en pianostudio där varje pianist sitter vid ett eget digitalpiano. Ibland spelar alla eleverna samma stycke på samma gång och ibland kopplar vi in hörlurar och övar individuellt en stund.

Sång

På ett lustfyllt sätt lär du dig att ta hand om och utveckla din röst genom att öva sångteknik, stämsång, uttryck och scennärvaro.

Kör och sångensemble

Du får sjunga tillsammans med andra. Du lär dig sångteknik och att sjunga stämmor med komp eller a capella och provar olika musikstilar. Det finns olika körer för olika nivåer och åldrar.

Film och animation

Film och animation där du i grupp får skapa egen film. Vi börjar ofta med animation och går igenom grunderna i berättande, bildmanus och animation. Längre fram får du undersöka foto, inspelning, greenscreen, skådespeleri och redigering. Du får jobba både bakom och framför kameran. Eleven samarbetar med andra unga filmskapare och analyserar sina egna och andras filmer. Undervisningen sker utifrån ålder och nivå.

Drama och teater

I teater utvecklar vi fantasi och kreativitet tillsammans utifrån gruppens förutsättningar. Leken och lusten är grunden. Vi gör dramaövningar för att skapa trygghet och teaterövningar för att lära oss att improvisera, tala och agera inför publik. I föreställningsarbetet ingår kunskap om scenografi, kostym och smink.

Minimusikal

I minimusikal får du lära dig grunderna i teater, sång och rytmik på ett lekfullt och lustfyllt sätt.

Bild och form

Konst, bild och form erbjuder vi som kortkurser och lovkurser med olika inriktning. Håll utkik på webben och kontakta oss gärna för mer info.

För dig med funktionsnedsättning

Det finns kurser dansmix och dansteater för dig med funktionsnedsättning och behov av särskilt stöd. I dansmix lockar vi fram rörelseglädjen genom att dansa till olika sorters musik. Vi dansar fritt och vi lär oss olika rörelser och danser. Individens intressen och förutsättningar styr innehållet i kursen. Vi tränar motorik, koordination, rytmkänsla men även samarbete, kommunikation och uttrycksförmågan.

Dansteater är en fortsättningskurs för ungdomar där vi dansar och spelar teater.  Vi lär oss improvisation, scenframställning och utvecklar oss som dansare och skådespelare. Vi sätter upp en föreställning.

Kontakta gärna Kulturskolan om du har önskemål om andra ämnen.