Sång och kör

Är du intresserad av att sjunga, så har vi flera olika kurser du kan välja mellan. Du hittar kurserna i vår kurskatalog.

 

Sångundervisning

För dig som är 9-19 år

Nybörjarsång

Ingången till sångämnet är ett läsår av nybörjarundervisning i grupp. Vi provar olika musikstilar från visa till pop, pratar om sångteknik och provar att sjunga i mikrofon. Svårighetsnivån på låtar och övningar anpassas enligt gruppens nivå. Max antal elever per grupp är 8.

Sång

Efter nybörjaråret delas elever till mindre grupper (max antal 4). På ett lustfyllt sätt lär du dig att ta hand om och utveckla din röst genom att öva sångteknik, stämsång, uttryck och scennärvaro.

Vårt mål är att ge dig verktyg och trygghet att använda din röst och få en förståelse för sången som ett instrument. Med hjälp av lärarens stöd får du utmana dig själv och vidga dina musikaliska erfarenheter.

Möjligheten finns att fördjupa sig i olika genrer, improvisation, uttryck, mickteknik och notläsning.

Undervisningen anpassas efter individen och gruppens behov.

 

Körundervisning

En gång i veckan tränar vi i kör. Du får öva sångteknik, så att du lär dig att använda din röst på ett hälsosamt sätt. Vi framträder i olika sammanhang och sjunger olika musikstilar såsom visa, pop och klassiskt.

Torsdagskören

För dig som är 7-9 år, torsdagar kl. 15:15-16:00

Echo-kören

För dig som är 10-12 år, onsdagar kl. 16:00-17:00

Sångensemble Ekerö Glee

För dig som är 13-19 år, onsdagar kl. 17:30-18:30

Ekerö Glee är en sångensemble som sjunger populärmusik i stämmor, med band och a cappella. Gruppen framträder i olika sammanhang.