Öppna förskolan

Stängd verksamhet

Kommunen har beslutat att Öppna Förskolorna på Ekerö och i Stenhamra är stängda from idag onsdag den 18/3. Efter det senaste besked vi fått kommer Öppna Förskolorna på Ekerö och i Stenhamra fortsatt vara stängda och öppna först igen tidigast i augusti!

Vi längtar så mycket efter att träffa er igen och hoppas verkligen att vi kan öppna igen efter sommaren!

Vi finns nu att följa på Instagram oppnaforskolan­_ekerokommun

Hälsningar, Katarina, Eva, Pia och Jill

Läs mer här


Ekerö kommun har två Öppna Förskolor:

Öppna förskolan är en kompletterande form av förskoleverksamhet som riktar sig till dig som är hemma med barn som inte är inskrivna i förskolan.

Du behöver inte anmäla dig i förväg utan är välkommen när du vill under öppettiderna.
Alla vuxna och barn sköter gemensamt om lokalen och materialet. Huvudansvaret har personalen men ansvaret för ditt barn och undanplockning efter er har du.

Öppna förskolan är en mötesplats där du får möjlighet att knyta kontakter, skapa nätverk och få stöd som förälder. Utifrån gemensam erfarenhet och kunskap om barn och föräldraskap hjälper vi varandra.

För barnen finns möjlighet att tillsammans med sin förälder utforska och upptäcka i lek och samvaro, kanske prova på färg och form, bygg-lek, pussel och spel. Vi sjunger tillsammans varje dag.

Öppna förskolan är en del av Ekerö familjecentral och samverkar med Mödrahälsovården MHV, Barnhälsovården BHV (Föräldragrupper för förstagångsföräldrar) och Socialtjänsten.

Verksamheten är kostnadsfri och du är välkommen när du vill under öppettiderna. Ta gärna med frukt, lunch eller mellanmål om du önskar. Vi har kaffe, te och skorpor

Vi gästas återkommande av bland annat barnbibliotekarie, talpedagog, förskolepsykolog och BHV- sköterska (öppen mottagning).

För mer information prata med personalen på respektive Öppna Förskola, läs på verksamheternas anslagstavlor eller ring. Telefonnummer överst på sidan.

Välkomna!

 Vi sjunger tillsammans varje dag.