Ansök eller säg upp plats

Ekerö kommun erbjuder fritidshem från förskoleklass upp till år 6.

På sidorna om våra fritidshem kan ni läsa om de olika verksamheterna och se var de ligger. Vill ni besöka någon verksamhet så hittar ni även här kontaktuppgifter så att ni kan ringa och boka tid för ett besök.

Skicka ansökan

Ansöker om plats gör ni via vår Självservice Barn och utbildning. Alla verksamheter både kommunala och fristående (privata) är med. För att ansöka om plats behöver ni inte logga in. Användarnamn och lösenord skickas till er via brev efter att ansökan är gjord.

I Ekerö kommun ansvarar respektive verksamhet för att erbjuda de barn som finns i kön en plats.

Svara på erbjudandet

När ni fått ett erbjudande om plats skickas det till den e-postadress som ni har uppgett i ansökan, (därför är det viktigt att hålla e-postadressen uppdaterad i systemet!)

Logga då in med det användarnamn och lösenord som skickades till er. Godkänn eller avböj erbjudandet inom den angivna svarstiden. Därefter loggar ni in och lämnar inkomstuppgift och schema.

Säga upp plats

För att säga upp platsen på fritidshemmet ska ni logga in i Självservicen Barn och utbildning och klicka på ert barn och sedan uppsägning av plats. Detta ska göras varje gång ditt barn byter verksamhet. Tänk på att det är en månads uppsägningstid och att avgift debiteras under hela uppsägningstiden oavsett om barnet använder platsen eller inte.