Mat, Lunch

Välkommen till köket i Ekebyhovskolan!

Här jobbar Mikael, Elisabet, Ewa och Lasse. Vi serverar lunch till alla elever och mellanmål till de som går på fritids.

Mat i restaurangen

Varje dag serverar vi en huvudrätt, en vegetarisk rätt och en salladsbuffé. Minst en dag per vecka lagar vi mat enligt konceptet "Ekerö goes green", vilket betyder att all mat som serveras är vegetarisk. I mesta möjliga mån lagar vi maten från grunden och använder så lite färdiglagat som möjligt.

Mellanmålet består vanligtvis av mjölk, bröd och pålägg eller fil, yoghurt och flingor. Ibland gör vi egen müsli eller serverar gröt till mellanmål. Grönsaker eller frukt serveras alltid som tillbehör.

Matråd

Våra matgäster har möjlighet att påverka utbudet i skolrestaurangen genom skolans Matråd. Härifrån har vi fått många bra önskemål och synpunkter!

MER-kost

Till de som inte kan äta mat från ordinarie menyn lagar vi MER-kost (Medicin, Etik, Religion). Blanketten för MER-kost fylls i av er vårdnadshavare och lämnas in till köket eller annan personal på skolan. Blanketten för MER-kost hittar du på Matproduktions gemensamma sida.

Vad blir det för mat?

Veckans meny ser du på skolans förstasida eller genom att ladda ner menyn som gratis app till mobilen. Du hittar menyn genom att skriva "Skolmat" i din appbutik och sedan följa instruktionerna.