Vanliga frågor om Infomentor

Länk till Infomentor

Vanliga frågor om Infomentor

Jag skulle vilja ha Infomentor på min mobil. Finns det någon app? 
- Infomentor har löst tillgången för föräldrar till systemet (för alla olika smartphones) genom att göra en Internetsida som är anpassad till mobiler. Gå till telefonens webbläsare och skriv in hub.infomentor.se och logga in på vanligt vis.
På mobilsidan kan ni se: nyheter, kontakter (klasslista, personal mm), veckoplan, schema och frånvaro (där det är inlagt).

Jag har glömt mitt lösenord?
- Bredvid inloggningsrutan på Infomentor.se hittar du en länk för att få ett nytt lösenord sänt till den e-postadress du angett. Men du kan också be vem som helst av skolans personal att sända dig ett nytt lösenord. Det gör de genom systemet och lösenordet sänds per e-post till den adress du angett i systemet.

Jag har glömt mitt användarnamn?
- Då måste du höra av dig till administratören av Infomentor på din skola. I Närlundaskolan är det IT-ansvarig (Annika Nyman - annika.nyman[at]skolor.ekero.se) som är administratör.  

Jag vill skriva ut mitt barns IUP men har ingen skrivare
- Hör av dig till administratören av Infomentor i din skola som då kan göra en utskrift och sända hem.

Hur hittar jag till att byta mitt användarnamn när jag är på Infomentor Hub på min dator?
- Du klickar på boxen Familjewebben och kommer då till det gamla utseendet. I menyn till vänster hittar du "Inställningar" där du kan ändra ditt användarnamn.

Finns det någon hjälp med hur Infomentor Hub fungerar?
- Ja, Infomentor har ett flertal informationsfilmer på Youtube.

Hur kommer jag åt att sända e-post till personal genom Infomentor Hub?
- Det finns en ruta där det står "Välj" när du kommit in till klasslista. Klicka på den så kan du växla mellan att se klass och klassföreståndare/mentor. Där kan du få fram den personal som ligger registrerad som klassföreståndare/mentor för klassen. Behöver du nå annan personal på skolan så får du gå till "Familjewebben" då du kommer till den "gamla" vyn och kan klicka på meny till vänster där du hittar "Personal". Där finner du även modersmålslärare, skolsyster med fler.

Finns det någon hjälp man lätt kan nå för olika frågeställningar vad gäller Infomentor?
- Ja, du kan på Youtube hitta en mängd med olika instruktionsfilmer för Infomentor på deras egen Youtube-kanal.