Mat, lunch

Välkommen till Skå skolrestaurang!

Jag som jobbar i köket heter Helen. Här på plats lagar jag MER-kost, vegetariskt och salladsbuffén. Resten av maten levereras från Uppgårdskolans kök.

Jag ser det som mina främsta uppgifter att skapa intresse för mat genom att prata och berätta om den samtidigt som jag ser till att mina matgäster trivs i min restaurang. Här ska det vara 100 % matglädje hela tiden!

Varje dag serveras en huvudrätt, en vegetarisk rätt och en härlig salladsbuffé. Till mellanmål serveras vanligtvis mjölk, mjukt bröd, pålägg och grönsaker eller frukt. Någon dag per vecka serverar jag fil eller yoghurt, flingor och bär eller frukt.

MER-kost

Till de som inte kan äta mat från ordinarie menyn lagar jag MER-kost 
(Medicin, Etik, Religion). Blanketten för MER-kost fylls i av er vårdnadshavare och lämnas in till köket eller annan personal på skolan. Blanketten för MER-kost hittar du på Matproduktions gemensamma hemsida

Vad blir det för mat?

Veckans meny ser du på skolans förstasida eller genom att ladda ner menyn som gratis app till mobilen. Du hittar menyn genom att skriva "Skolmat" i din appbutik och sedan följa instruktionerna.