Mälarögymnasiet

I Ekerö kommun finns en gymnasieskola, Mälarögymnasiet (före detta Ekerö individuella gymnasium). Det är för dig som saknar godkända betyg från grundskolan.

På Mälarögymnasiet kan du bli behörig till ett nationellt program, en annan utbildning eller hitta en väg ut i arbetslivet. Vi erbjuder tre olika introduktionsprogram, individuellt alternativ, språkintroduktion och yrkesintroduktion.

Individuellt alternativ

Här anpassas undervisningen efter dina förutsättningar och behov. Individuellt alternativ kan innehålla grundskoleämnen, gymnasiekurser och andra insatser som gynnar din kunskapsutveckling, till exempel praktik.

Språkintroduktion

Det här programmet är för dig som är nyanländ. Utbildningslängden för programmet är inte fastställt, men är ofta under tre år. Vi gör en individuell planering som passar just dig.

Yrkesintroduktion

Här är utbildningen yrkesinriktad. Kurser från yrkesprogram, praktik och arbetsplatsförlagt lärande men även grundskoleämnen och andra insatser kan ingå i utbildningen.

Rektor: Johanna Frisk

E-post: johanna.frisk@ekero.se
Telefonnummer: 08-124 578 04

Biträdande rektor: Toni Björck

E-post: toni.bjorck@ekero.se
Telefonnummer: 08-124 578 10

Adress: Uppgårds skolväg 2, 179 61 Stenhamra

Två appar du behöver som elev/vårdnadshavare

1. Unikum familj – för mål, kontaktuppgifter och dokumentation om eleven - logga in Länk till annan webbplats. (via webbläsare)

Behöver du hjälp? Unikum support Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2. Edlevo (tidigare Tieto Edu) – barnschema, frånvaro, skolschema, meddelanden och placering - logga in Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. (via webbläsare)

Behöver du hjälp? Edlevo support Länk till annan webbplats.

Ladda ner appar?

Du laddar ner apparna från App Store eller Google Play och loggar in med BankID. Om du inte kan använda BankID så kontakta din skola.

Mer information inom området

  1. Barn som cyklar på en kick-bike.

    Stockholms län har Sveriges största gymnasieutbud ...

  2. Barn som cyklar på en kick-bike.

    Om du måste gå i skola på annan ort så kan du söka...

  3. Tre ungdomar som sitter vid ett bord med böcker och pennor.

    En elev som inte har fått fullständiga betyg på et...