Näringslivsdagen 2022

Bild på Micael Dahlen, föreläsare

Föreläsare på Näringslivsdagen, Micael Dahlen. Foto: Emma Svensson

28 april arrangerades Näringslivsdagen på Skytteholm Hotel& Konferens då nya och etablerade företagare, entreprenörer, förtroendevalda och kommunens tjänstemän träffades & utbytte erfarenheter. Under eftermiddagen var det mingel, samtal, föreläsning och pris till Årets Ekeröföretagare 2021. Kvällen avslutades med middag och stand-up.

Micael Dahlen

Föreläsaren för dagen var Micael Dahlen, känd svensk ekonom, författare och professor i ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har blivit framröstad till ”näringslivets populäraste föredragshållare” och i september 2021 utsågs han till tvåa i världen i den senaste globala rankingen av forskare inom sitt område i Journal of Business Research.

Han är författare bakom böcker som Sifferdjur, En liten bok om lycka och Kaosologi.

Tobias Persson

På kvällen kom komikern Tobias Persson och underhöll oss med en stand-up show. Tobias är känd från tv-program som Snillen snackar, Stockholm live, Babben & Co, Extra Extra och Snacka om nyheter. Han har rätta glimten och distansen och har bland annat blivit utsedd till årets manlige stand-up komiker på Svenska stand-up galan. Många skratt blev det :)

Komikern Tobias Persson håller i en mikrofon

Kvällens underhållare på Näringslivsdagen, komikern Tobias Persson

Övriga medverkande

Ove Wallin, kommunstyrelsens vice ordförande (C) hälsade välkommen och lämnade ordet till moderatorn för dagen, Ulrika Riseby från Great Consulting AB. Andra som medverkade var kommundirektör Christina Hedberg, kommunikationschef Pia Ragnardotter och Näringslivsrådets ordförande Mats Ahlbom (M) som deltog i ett samtal om det förändringsarbete som gjorts inom näringslivsområdet i Ekerö kommun.

Kommundirektör Christina Hedberg, kommunikationschef Pia Ragnardotter och näringslivsrådets ordförande Mats Ahlbom (M) pratade om hur otroligt viktiga våra företagare är för kommunen och svarade på frågor.

Näringslivsdagen 2023

Nästa näringslivsdag beräknas arrangeras hösten 2023. Mer information kommer framöver publiceras här.

Årets Ekeröföretagare

Priset till Årets Ekeröföretagare 2021 delades ut till Juntras Grönt på Färingsö. Övriga nominerade var Simon AlmquistJordbruk AB och Väringgårdens Kök och Bar.

Årets Ekeröföretagare

Mer information inom området

  1. Svenskt Näringsliv

    Har du fått en enkät från Svenskt Näringsliv om de...

  2. Färgad pil som pekar uppåt

    I årets NKI-mätning (Nöjd Kund Index) ökar Ekerö k...

  3. Händer som håller i granskott.

    NyföretagarCentrum, i samarbete med Bolagsverket, ...

Hjälpte informationen på den här sidan dig?