Ett lurvigt, vitt mjukisdjur som påminner om en hund, sitter på en sten med mossa. Djuret är känt som "Lufsen".

Lufsen, ett lurvigt mjukisdjur som har följt barnen i åk F-2 under 20 år.

Utställning - Lufsen 20 år

Datum & tid: -

Plats: Galleri Utkiken, Biblioteket Ekerö centrum

Lufsen fyller 20 år, det firar vi med en utsällning i Galleri Utkiken

I tjugo års tid har alla barn i årskurs F-2 fått vara med på äventyr tillsammans med Lufsen. Som födelsedagspresent har Lufsen fått många fina teckningar och en jättestor födelsedagstårta. På utställningen kan man också lyssna på sånger och se delar av de olika äventyren.

Kultur i Skolan, eller KiS, startade som ett projekt år 2001 då Ekerö kulturskola fick i uppdrag att besöka alla 6, 7 och 8-åringar i skolorna på Mälaröarna med musik, sång, drama, dans och rytmik. Då föddes Lufsen som idé, äventyren tog sin form och musik komponerades. Lufsen är en lurvig figur som bor i Stora skogen. Med sagans hjälp låter Lufsen barnen följa med på fantasiäventyr till världsarven Drottningholm och Birka-Hovgården och Stenhamra stenbrott.

Ekerö Kulturskola vill ge barnen kraft att utveckla sin kreativitet och sitt skapande genom kultur och konst. Världsarven inspirerar oss i berättelsen och i det pedagogiska arbetet och vi vill förmedla känslan av samhörighet med vår historia, närmiljö och varandra.
Kontaktpersoner på Kulturskolan: Ewa Lindberg, telefonnummer 073-660 43 01 och Klara Valkare, 073-661 41 32

Datum: torsdagen den 20 maj till den 27 augusti 2021
Tid: samma tider som Ekerö bibliotek
Plats: Galleri Utkiken
Arrangör: Kulturskolan