Denice Sverla till vänster som tar emot priset från två av hennes elever. Fotograf: Lärargalan.

Denice Sverla till vänster som tar emot priset från två av hennes elever. Fotograf: Lärargalan.

Denice Sverla från Ekerö utsedd till årets inspiratör på Lärargalan 2019

Under en färgsprakande galakväll på Berns i Stockholm utsågs Sveriges bästa lärare. Denice Sverla, klasslärare i årskurs 6–9 på Ekebyhovs grundsärskola, Ekerö, tog hem priset som årets inspiratör.

- En lärares dröm och vision är att inspirera. Att få utmärkelse som årets inspiratör, känns som det finaste priset man kan få. Jag är också så otroligt glad att genom denna utmärkelse belysa grundsärskolan, en skolform som behöver lyftas och belysas som central och viktig i ett samhällsperspektiv, säger Denice Sverla, klasslärare på Ekebyhovs grundsärskola.

Denice njuter varje dag på jobbet och hon tror att det är hennes arbetsglädje som fått eleverna att nominera henne till Lärargalan.

Motiveringen från eleverna lyder:

”Du har en klass där alla har en funktionsvariation och du får oss att våga prova, tro på vår egen förmåga och framför allt – se oss själva som de fantastiska individer vi är. Du tar hjälp av vår skolhund Sid som ger oss mycket stimulans. Vi ser att du älskar att arbeta med oss genom ditt engagemang och genuina intresse att inspirera oss elever. Du har en förmåga att hitta varje enskild elevs sätt att lära sig på bästa sätt. Du är en lärare som ställer krav och tror på varje enskild elev. Lärare som du i särskolan bidrar till en ökad självkänsla för barn med funktionsvariation.”

Priset är 5000 kr från läromedelsförlaget Liber som kommer användas för att köpa in någon form av skolmaterial som passar alla skolans elever, vad det blir är ännu inte bestämt.

Om Lärargalan
Genom Lärargalan lyfter elever fram sina favoritlärare och på så sätt skapas förebilder inom yrket som samhället kan inspireras av. Under en galakväll får landets lärarprofession stå i rampljuset för att hylla deras fantastiska arbete. Genom att uppmärksamma skickliga lärare vill vi inspirera till fler kunskapsutbyten. Sedan 2016 har Sveriges lärare hyllats på Lärargalan och varje år ökar antalet nomineringar kraftigt. Första året låg det på 700 nomineringar och i fjol omkring 30 000. Lärargalan 2019 Länk till annan webbplats.

Lärargalan tv-sändes och finns att se på UR Play Länk till annan webbplats. (Denice är första pristagare)