Bild på socialförsäkringsministern och två medarbetare från Ekerö kommun

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi, Anette Larsson, integrationsstödjare och Karin Gustafsson, integrationssamordnare Ekerö pastorat

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) besökte Ekerö kommun

Onsdagen den 26 augusti fick Ekerö kommun besök av Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) som träffade initiativtagarna till projektet ”Mötesplats odlingslotten”.

”Mötesplats odlingslotten” ligger vid Tranholmen på Ekerö och är ett samarbete mellan Ekerö pastorat och Ekerö kommun, med syfte att skapa nya mötesplatser när språkcaféer och andra öppna verksamheter har ställts in. Det är en lott att mötas på, att umgås, odla tillsammans och träna svenska.

Socialförsäkringsministern uppmärksammar fina initiativ som kommit av Corona och ville gärna se och höra mer om initiativet och projektet med odlingslotten som Svenska kyrkan och Ekerö kommun har jobbat med, träffa volontärer och några odlingsvänner för att få med deras bild av mötesplatsen.

Med på plats närvarade Anette Larsson, integrationsstödjare, Karin Gustafsson, integrationssamordnare Ekerö pastorat. Adam Reuterskiöld (M), kommunstyrelsens ordförande, Christina Hedberg, kommundirektör, Hanna Svensson (S), oppositionsråd och Monika Regnfors Sjörén, kyrkoherde Ekerö pastorat.