Miniräknare och dator

Ekerö ökar förvärvsinkomsten

Förvärvsinkomsten per capita i Ekerö kommun har ökat med 36 procent, de senaste tio åren. Detta gör Ekerö till en av de kommuner som har högst förvärvsinkomst - visar ett robusthetsindex från konsultföretaget WSP.

WSP har tittat på nyckeltal som utbildningsnivå, kommunstorlek, inflyttning, andel av befolkningen under 55 år med minst 10 år kvar till pension samt förvärvsintensitet, som ger en fingervisning om regionens förutsättningar på längre sikt.

Rapporten ger en ögonblicksbild av läget i landets kommuner och regioner och belyser, baserat på statistik från SCB, riskfaktorer som kan göra en kommun extra sårbar.

WSP har sett en trend som består i att pendlingskommuner nära storstäderna i vissa avseenden utvecklas ännu starkare.

Läs hela artikeln hos Dagens Nyheterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster