Någon som tvättar sina händer.

Nya skärpta allmänna råd – påverkar kommunens verksamhet

Folkhälsomyndigheten har i samråd med Region Stockholm beslutat att skärpa de allmänna råden i Stockholms län. Beslutet gäller från den 29 oktober till den 19 november 2020, men kan komma att förlängas.

Ekerö kommun följer rekommendationerna och anpassar verksamheterna efter rådande situation. Ett exempel är att aktiviteter som arrangeras av kommunens Kultur- och fritidsförvaltning kommer att få ytterligare begränsningar i antal tillåtna deltagare vid samma tidpunkt för att kunna hålla corona-säkert avstånd.

Vi vill påminna om att alla med sjukdomssymptom, även lindriga, uppmanas att avstå sociala kontakter och inte delta i publika arrangemang och aktiviteter. De nya råden ska tas på allvar – vi behöver alla hjälpas åt för att bidra till minskad smittspridning.

Folkhälsomyndighetens nya skärpta råd innebär att alla som vistas i länet ska avstå från att besöka butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i livsmedelsbutiker och apotek kan göras. Rådet är också att avstå från möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar – dock inte träningar för barn/unga födda 2005 eller senare. Gränsen på max 50 personer för allmänna sammankomster kvarstår.

Läs mer om de nya råden här: Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information om aktiviteter inom Kultur- och fritidsförvaltningen och de olika verksamheterna, öppettider, evenemang och kommunens lokaler, hittar du på Aktuellt för våra verksamheter.

Läs mer

  1. Besöksförbudet hävs från och med imorgon på äldreb...

  2. Antalet konstaterade fall av covid-19 har ökat med...

  3. Här kan du läsa om hur olika riktlinjer och rekomm...