Barn som skriver.

Covid-19 - information gällande förskolor & skolor

Riktlinjer och information för förskolor och skolor.

Folkhälsomyndigheten har i samråd med Region Stockholm beslutat att skärpa råden i Stockholms län. Beslutet gäller från den 29 oktober till den 19 november 2020, men kan komma att förlängas.

Ekerö kommun följer rekommendationerna och anpassar verksamheter efter rådande situation.

Det här gäller för skolor och förskolor:

Vi fortsätter att bedriva ordinarie verksamhet.

Om vi får en hög sjukfrånvaro

Vid hög sjukfrånvaro bland personal inom kommunens verksamheter genomför vi prioriteringar. Omsorgen kommer i första hand.

Barn med symptom

Barn med sjukdomssymtom (även lindriga symtom) ska stanna hemma. Vi uppmanar till extra försiktighet om någon vuxen i hushållet har bekräftad covid-19. Detta för att minimera smittspridning i våra verksamheter.

Begränsa kontakter

Alla verksamheter har fått direktiv att begränsa externa kontakter och även minimera risk för att vårdnadshavare trängs inomhus.

Digitala möten

Möten ska hållas digitalt så långt det är möjligt. Alla uppmanas att följa riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten att begränsa sina externa kontakter, är noga med att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid sjukdomssymtom.

När ska en skola stängas?

Om ett klusterutbrott uppstår, alltså att flera fall på en skola under en kort tidsperiod så kontaktar ansvarig på skolan Smittskydd Stockholm för bedömning om eventuell stängning.

Om en skola får mycket hög sjukfrånvaro bland personal kan skolan fatta beslut om stängning.

Vi bedriver vår verksamhet som vanligt

Inriktningen är dock att vi bedriver vår verksamhet som vanligt – och vill därför påminna om att vi alla ska ta de nya skärpta råden på allvar.

Vi behöver hjälpas åt för att bidra till minskad smittspridning

Folkhälsomyndighetens nya skärpta råd innebär att alla som vistas i länet ska avstå från att besöka butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

Rådet är också att avstå från möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar – dock inte träningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

Gränsen på max 50 personer för allmänna sammankomster är kvar.

Läs mer om de nya råden på FHS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer

  1. Besöksförbudet hävs från och med imorgon på äldreb...

  2. Antalet konstaterade fall av covid-19 har ökat med...

  3. Här kan du läsa om hur olika riktlinjer och rekomm...