Porträttbild Irene

Iréne Hededal ny chef för Kultur- och fritidsförvaltningen

Rekryteringsprocessen är nu klar avseende rekryteringen av ny förvaltningschef till Kultur- och fritidsförvaltningen i Ekerö kommun. Det var 63 sökande till tjänsten. I stark konkurrens blev det slutligen Iréne Hededal som fick uppdraget. Iréne kommer närmast från Tyresö kommun där hon bland annat jobbat som förvaltningschef med ansvar för kultur och fritid. Iréne börjar sin nya tjänst i början på mars 2021.

- Iréne är en mycket kommunikativ, tydlig och lyhörd ledare. Hon har genom åren i Tyresö visat att hon uppnått uppsatta verksamhetsmål såväl som goda ekonomiska resultat och hon har skapat ett gott samarbetsklimat både internt och externt i kommunen. Iréne har en gedigen erfarenhet av att leda kommunal verksamhet inom kultur- och fritidsområdet och kommer garanterat att bidra mycket till utvecklingen av vårt utbud, nya arbetssätt och samarbeten med föreningslivet. Hon är engagerande, kunnig och har ett stort och värdefullt nätverk inom regionens kultur- och fritidssektor. Jag är mycket nöjd med rekryteringsprocessen och så glad och stolt över att Iréne Hededal blir Ekerö kommuns nya förvaltningschef, säger kommundirektör Christina Hedberg.

Iréne Hededal har varit förvaltningschef med ansvar för kultur och fritid i fyra år 2016 - 2019 i Tyresö kommun. Det innebar att verksamheterna idrott, föreningsliv, friluftsliv, allmänkultur, bibliotek, kulturskola, lokalbokning, fritidsgårdar och naturskola låg under hennes ansvar. Dessförinnan var hon kulturchef i nio år i samma kommun. Innan hon började arbeta som chef 2006 var hon konstnärlig ledare, regissör, dramatiker och skådespelare under 15 år.

- Det känns både roligt och spännande att få bli Ekerös nya kultur- och fritidschef. Om det är något som blivit tydligt under 2020 så är det vilken viktig roll just kultur, idrott, friluftsliv och gemenskap spelar i människors liv. Och det finns en så stor bredd och ett livaktigt föreningsliv i denna kommun, vilket gör uppdraget än mer spännande. Det är mycket på gång i Ekerö, som nytt badhus och nya idrottshallar. Två av mina personliga favoritutflyktsmål i Stockholm - Drottningholm och Birka/ Hovgården - ligger inom kommungränsen. Att ha två världskulturarv är unikt och jag hoppas kunna bidra till utveckling och samverkan med berörda parter. Jag ser verkligen fram emot att ta mig an mitt nya uppdrag, säger Iréne Hededal, tillträdande chef för Kultur- och fritidsförvaltningen i Ekerö kommun.

FAKTA – Iréne Hededal
Ålder: 52 år
Bakgrund: Innehaft flera chefsbefattningar i Tyresö kommun under 14 år. Innan dess verksam inom kulturområdet i 15 år.
Utbildning: Fil. Kand. från Stockholms universitet och studerade innan dess på teaterskola i Stockholm och på Socialhögskolan i Göteborg.
Född, boende och familj: Uppvuxen i Göteborg, bor i ett egnahemshus i Hökarängen tillsammans med man, två unga vuxna barn samt sonens flickvän, en hund, två katter.
Fritidsintressen: Sommarhus i Dalarna och på västkusten. Iréne gillar att springa och att se scenkonst.


För mer information, kontakta:
Johan Elfver, Press- och näringslivschef
073-660 40 92