Barn i vinterlandskap med mössa över ansiktet.

Organiserad utomhusträning kan börja från 16 januari

Smittskyddsläkarens uppmaning om att tillfälligt avstå från all organiserad utomhusträning slutar att gälla från och med lördagen den 16 januari, för både vuxna och barn. Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär. Här kan du läsa vad som gäller för Ekerö kommuns utomhusanläggningar.

Från och med lördag den 16 januari går det bra att bedriva föreningsledd organiserad träning i skog och mark under förutsättning att det kan ske enligt Folkhälsomyndighetens råd. Från och med den 18 januari börjar länets kommuner att successivt öppna de utomhusanläggningar som tidigare hållits stängda.

Inom Ekerö kommun gäller:

 • Från och med lördag den 16 januari går det bra att bedriva föreningsledd organiserad träning i skog och mark. Under förutsättning att gällande restriktioner kan hållas tex att hålla avstånd, undvika trängsel och kunna transporteras till platsen på ett säkert sätt.
 • Från och med måndag den 18 januari börjar idrottsplatserna öppna upp för utomhusidrott och vinterfotbollen kan komma igång. Löparbanorna på Träkvistavallen kan användas av organiserade grupper och föreningar. Omklädningsrum kopplade till Träkvistavallen och Svanängen hålls fortsatt stängda.
 • Längdskidspåren i elljusspåret på Jungfrusundsåsen och på ängarna nedanför Ekebyhovsbacken kommer förhoppningsvis igång under början av vecka 3.

 • Isbanan på sjöis vid Tranholmen kan, om vädret tillåter, komma igång i slutet av januari.

Gällande idrottsanläggningar för idrott inomhus gäller fortfarande regeringens rekommendation att hålla stängt till och med den 24 januari och därefter öppnas. Detta innebär för Ekerö kommun att organiserad inomhusidrott kan starta igen den 25 januari, men Kultur- och fritidsförvaltningen kommer att leverera ett maxantal på personer som får vistas på varje träningsyta.

Även om utomhusträning nu kommer igång, är det fortsatt lika viktigt att hålla avstånd, arbeta hemifrån när det är möjligt, resa så lite som möjligt och i övrigt följa Folkhälsomyndighetens råd för att minska smittspridningen.

Mer information hos Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information inom området

 1. Ett litet barn som väljer en bok.

  De nya riktlinjerna från och med 25 januari gäller...

 2. Person som får en spruta i armen.

  Från och med den 11 januari och tre månader framåt...

 3. Person som får en spruta i armen.

  Boende på Kullens äldreboende är först ut i kommun...