Söderströmsgården

Nu hävs besöksförbudet på äldreboenden i kommunen

Besöksförbudet hävs från och med imorgon på äldreboenden eftersom all personal och alla boende som önskat nu har fått vaccin. Det är viktigt att vi tillsammans fortsätter att skydda våra äldre och ser till att minska risken för spridning av covid-19. Därför ber vi dig som vill besöka en anhörig att kontakta respektive boende för att ta reda på vilka rutiner som gäller inför ditt besök.

Från och med onsdag 24 februari tar äldreboendena emot närståendebesök igen. All personal och alla boende som önskat har fått båda doser vaccin och har nu uppnått ett skydd mot covid-19. Beslutet gäller särskilda boenden för äldre i Ekerö kommun - Kullen, Söderströmsgården och Ekgården.

Inför besök - munskydd och nya besöksrutiner

Ekerö kommuns äldreboenden Ekgården, Söderströmsgården och Kullen följer rekommendationerna från Region Stockholm. Alla besökare ska ta med sig munskydd (IIR) vid besök på äldreboenden och använda det under hela besöket. Munskydd finns nu att köpa på nästan alla apotek. Har du sjukdomssymtom som hosta, feber, snuvig, ont i kroppen eller likande så ska du inte komma på besök. Du behöver vara helt symptomfri.

Då smittspridningen av covid-19 fortfarande är stor i samhället så finns en del rekommendationer att följa för att besöken ska kunna genomföras på ett säkert sätt. För att det inte ska blir för många personer i lokalerna samtidigt så önskar man på äldreboendena att du som ska besöka någon anhörig tar kontakt med respektive avdelning och kommer överens om en bra tid för besöket.

På Smittskydd Stockholms inrådan genomförs alla besök i de egna lägenheterna och inte fler än två besökare per gång.

Tänk på det här när du ska besöka äldreboenden

 • Hör av er innan och anmäl besöket till aktuell avdelning.
 • Avstå från att besöka äldreboenden om du har sjukdomssymtom.
 • Kom inte fler än två personer åt gången.
 • Använd handsprit innan och efter besöket.
 • Ta med och använd munskydd under hela besöket.
 • Besöket sker i den boendes lägenhet.
 • Personal kan tyvärr inte servera kaffe eller fika under besöket.
 • Håll avstånd om du möter någon i lokalerna och under eventuell fikastund i lägenheten.
 • Hör av dig om du får sjukdomssymtom efter besöket.

Våra äldreboenden

Ekerö kommun följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter för att förebygga smitta.

Läs mer

 1. När dina behov av vård och omsorg är så stora att ...

 2. Antalet konstaterade fall av covid-19 har ökat med...

 3. Smittskyddsläkarens uppmaning om att tillfälligt a...