Barn som hoppar högt i luften

Sportlov i Ekerö kommun

Planer för sportlovet? Här får du lite tips om vad du kan göra i kommunen. Tänk på att undvika platser med trängsel och håll avstånd. Risken för att få och sprida covid-19 ökar ju fler du träffar. Njut av ledigheten och fortsätt att vara rädd om dig själv och andra.

Sportlovet är här och vi hoppas att ni som är sportlovslediga njuter ordentligt. Glöm inte bort att vi är mitt i en pandemi. Håll i, håll ut, och håll avstånd. Tillsammans bromsar vi smittspridningen.

Svaga isar!

Nu när vi är många som vill vara utomhus så vill vi passa på att varna för mycket svaga isar och på sina håll helt öppet vatten. Ge dig inte ut på isen!

Biblioteken

Sportlovsutmaning

Utmana dig själv och försök genomföra alla 20 uppdrag! De som lyckas göra alla uppdragen under sportlovsveckan får ett pris. Lämna in ditt häfte på något av biblioteken senast 14 mars. Häftet kan du hämta både på Ekerö och i Stenhamra. (Stenhamra bibliotek är stängt under vecka 10).

Tipspromenad utomhus

Ta en härlig vinterpromenad och svara på kluriga frågor! Tipspromenaden börjar och slutar vid biblioteken och alla som går får ett pysselkit med roligt pyssel att göra hemma. Tipspromenaden finns både på Ekerö och i Stenhamra.

Läsutmaning - under hela 2021

Vill du utmana din läsning och vidga dina vyer inom litteraturen? Hämta ut ditt häfte med 50 utmaningar. Till exempel ”Läs en bok som utspelar sig i ett afrikanskt land” eller ”Läs en bok av en författare från något annat nordiskt land än Sverige” eller ”Läs en bok som givits ut i år”. Läs böcker under 2021 som passar in på beskrivningarna. Om du klarar det och lämnar ditt häfte till något av biblioteken så får du en belöning. Du kan läsa vuxenböcker, ungdomsböcker eller barnböcker, och det går också bra att läsa e-böcker eller lyssna på ljudböcker.

Läsutmaning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ut och vandra

På naturkartan kan du hitta fina vandringsleder, naturreservat och i Ekerö. Ut på tur - aldrig sur!

Vandringsleder & Naturkartan

Grillplatser

Det är alltid trevligt att samlas runt en öppen eld. Vi har anordnat några fina grillplatser runt om i kommunen. Tänk på att alltid ta med dig ditt skräp när ni är klara. Allt du hade med dig dit ska med hem. Naturen har vi tillsammans.

Grillplatser

Ta med din fyrfota vän på ett äventyr

Spana in våra hundrastgårdar. På hundrastgårdarna kan din hund få springa fritt och träffa andra hundar.

Hundrastgårdar

Fritidsgårdar - digitala aktiviteter

Våra fritidsgårdar håller öppet, med färre platser och du behöver boka in dig, men - det finns digitala aktiviteter du kan vara med på.

Våra fritidsgårdar

Lekparker - testa alla?

Här hittar du lekplatser och lekparker som kommunen ansvarar för.

Lekparker

Upplev våra kulturmiljöer

Två världsarv, vackra kyrkor och spännande arkitektur. Upptäck våra kulturmiljöer - hemifrån eller utomhus.

Kulturmiljöer & kulturhistoria

Längdskidåkning

Mälarö SOK (Mälarö Skid- och Orienteringsklubb) ansvarar för spåren. Kika in hos dem för att se vilka spår som är preppade och går att åka på.

Mälarö SOK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ekebyhovs slott

Ta en promenad i bokskogen, studera äppelgenbanken. Kanske blir du ännu mer nyfiken på slottet efter att ha läst lite om Ekebyhovs slotts historia.

Slottparken & äppelgenbanken

Häng med på slottets historia

Njut av sportlov och aktiviteter, men glöm inte bort att vi håller avstånd och tänker på varandra. Håll i, håll ut, och håll avstånd.


Tillsammans bromsar vi smittspridningen. ♥

Läs mer

  1. Antalet konstaterade fall av covid-19 har ökat med...

  2. Ekerö Kulturskola öppnar 25 januari med lektioner ...

  3. På grund av restriktioner så börjar vårens termins...