Nu kan du boka simskola i sommar

Precis som tidigare så kommer Spårvägen Simförening att hålla i simundervisningen på Lundhagsbadet, Karlskär och Stockbys strandbad i Ekerö kommun. Simskolan pågår under två veckor. Nu kan du boka!

Tre nivåer på simskolan i sommar

Det finns tre nivåer på sommarsimskolan.

1 Nybörjare

Nivå ett är nybörjare för de som behöver öva på vattenvana. Här övar barnen på att lita på och respektera vattnets speciella egenskaper genom att bubbla, doppa, flyta och glida.

När barnet sedan är bekvämt med att doppa huvudet och säker i vattnet är man klar med nivån Nybörjare. Vi övar för simmärkena Baddaren blå och Baddaren gul.

2 Fortsättning

Nivå två är fortsättning. Vi övar på att flyta på mage och rygg utan hjälpmedel, och börjar öva på första simtagen för att ta sig fram i vattnet.

Förkunskaper: Vattenvana, kunna blåsa ut luft under vattenytan, obehindrat doppa hela huvudet, glida i vattnet med flythjälpmedel. Vi övar för simmärkena sköldpaddan och bläckfisken.

3 Fisken

Nivå tre fisken. Fisken är första gruppen där vi provar på djupt vatten.

Förkunskaper: Hoppa från kant och få huvudet under vattenytan, benspark på rygg 10 meter, simning 10 meter (bröstsim eller crawl).

Mål: Hoppa från kant eller brygga på djupt vatten och få huvudet under vattenytan och själv ta sig in till kant, simma på djupt vatten 25 meter.

Frågor?

Frågor om grupper kan du ställa till Spårvägen Simförening kansli@sparvagensim.se.

Frågor om badstränder, tidsperiod, avtal med föreningen kan du skicka till info@ekero.se.

Simskola för betyg i årskurs 6 eller 9?

Ska du boka simskola för att klara betygskrav i idrott och hälsa för årskurs 6 eller 9 så kontakta Tomas Wikland på Spårvägen Simförening direkt tomas.wikland@sparvagensim.se.