Ekeröfärjan, en gul trafikfärja som går Ekeröleden.

Ekeröfärjan som går mellan Slagsta och Jungfrusund. Foto: Kasper Dudzik, Färjerederiet

Nytt betalsystem på Ekeröleden

Nu finns möjlighet att betala ombord och Trafikverket lanserar en ny app med förbättrade funktioner för dig som åker med bilfärjan mellan Jungfrusund och Slagsta.

Nu blir det enklare att åka Ekeröleden, bilfärjan som går mellan Jungfrusund och Slagsta. Detta tack vare en ny app, "Åka Ekeröleden", och en möjlighet att betala även om du redan kört ombord på färjan.

Möjlighet att betala ombord

Från den 4 maj har du 30 min på dig, att betala för resan efter att du kört ombord. Resan ska betalas i förväg, men skulle du missa det så finns alltså möjlighet att betala ombord på färjan.

I och med att det finns många betalningsalternativ upphör betalningsbefrielsen för de som reser med parkeringstillstånd. Kontrollanter på färjan har under en längre tid informerat resenärer med parkeringstillstånd om att förändringen är på gång. Du hittar mer information om det på Trafikverket.

Trafikverket, information om nytt betalsystemlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ladda ner den nya appen

Från och med den 10 maj ersätts den nuvarande appen ”Åk Ekeröleden” med den nya ”Åka Ekeröleden”. Där kan du skapa ett eget konto, hantera dina biluppgifter och få en bra överblick över dina resor.

Biljettkontroll

De tidigare stickkontrollerna ersätts nu av en automatisk kontroll av registreringsnummer. Om resan inte är betald så skickas automatiskt en tilläggsavgift till fordonsägaren.

Priser

Det nya betalsystemet innebär inga prishöjningar.

Färjerederiet Trafikverket trafikerar Ekeröleden på uppdrag åt Ekerö kommun, som även är huvudman för leden och är fattar beslut om priser och avgifter.

Läs mer

  1. Ekerö kommun består av 140 små och stora öar. Vi h...

  2. I vanliga fall lägger pendelbåten till vid Ångbåts...