Coronaviruset

Vaccinationsbuss i Ekerö kommun tre dagar i veckan

Från och med söndag 13 juni kommer en mobil vaccinationsbuss att stå i Ekerö kommun tre dagar i veckan till och med 30 november. Under sommaren kommer bussen att stå bakom kommunhuset, vid Tappströmskolan, söndagar, måndagar och tisdagar. Öppettiderna är vardagar 10.00-17.00 och söndagar 10.00-15.00.

- Både tjänstemän och politiker har jobbat hårt för att ge alla våra medborgare möjlighet att vaccinera sig lokalt på Ekerö och vårt goda samarbete med regionen i frågan har givit resultat. Vi välkomnar därför vaccinationsbussen till kommunen och ser fram emot ett högt vaccinationstempo så att våra medborgare kan njuta av sommaren, säger Adam Reuterskiöld (M), kommunstyrelsens ordförande.

För vaccination krävs tidsbokning som sker via appen Alltid Öppet eller via den telefonbokning som finns på olika språk. All information om hur du bokar hittar du på 1177.

- Det är med stor glädje vi välkomnar vaccinationsbussen till Ekerö. Det är ett välkommet och efterlängtat beslut från regionen som förenklar vardagen för Ekeröborna betydligt. Med anledning av flera pågående vägarbeten på Ekerövägen är trafiksituationen värre än någonsin. Med vaccinbussen på Ekerö kan man nyttja sin dag till betydligt trevligare saker än att lägga den på transport fram och tillbaka till en vaccinationscentral i länet, säger Christina Hedberg, kommundirektör Ekerö kommun.

Du kan boka vaccination i Ekerö kommun från och med eftermiddagen fredagen den 11 juni.

Frågor om vaccination

Vaccination, 1177 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Pressfrågor

Anna-Klara-Lindholm-kontaktkort.jpg
Anna-Klara Lindholm
Presschef
Ekerö kommun

Läs mer

  1. Allmänheten erbjuds vaccination indelad i åldersgr...

  2. Här hittar du aktuell information om vaccination i...

  3. Här kan du läsa om hur olika riktlinjer och rekomm...