En guldstjärna och texten Årets eldsjäl

Finalisterna till priset "Årets eldsjäl" är utsedda

Priset ”Årets Eldsjäl” skapades ur kraften från alla er som dag ut och dag in ger allt för det fantastiska föreningsliv som verkar i Ekerö. Varje år får tre eldsjälar lite extra uppmärksamhet.

Under nästa vecka kommer vinnaren av priset ”Årets eldsjäl” att utses av en jury som består av Helena Butén Langlet (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden, Johan Wallnäs, körledare Birkakören, Laila Westerberg, Mälaröarnas nyheter och Håkan Wester, Mitti Mälarö.
Av de 19 personer som har nominerats till priset har eldsjälsjuryn valt ut tre finalister.

De tre finalisterna är:

Daniella står i en hage med en rödmålad lada bakom sig. hon har en keps på huvudet och glasögon.

Daniella Lundh Egenäs, Rastaborgs Ridklubb

Daniella leder Rastaborgs ridklubb, helt utan egen vinning, med ett enormt driv att hela tiden skapa något bättre för ridsporten på Ekerö, en av Sveriges hästtätaste kommuner. När klubbens styrelse, efter många års diskussioner, hade godkänt ett bygge av ett hus som inrymmer domartorn, sekretariat och servering var tanken att Järfälla gymnasiums bygglinje skulle bygga huset åt dem. Men så kom pandemin. Från april till augusti 2020 ägnade hon och hennes man all ledig tid åt att färdigställa huset. Huset kommer att stå i många år framöver och bidrar till att klubben kan arrangera tävlingar samt andra aktiviteter för såväl barn, unga och vuxna vid ridskolan. Detta osjälviska och ideella driv ger Daniella en finalplats som Årets Eldsjäl

Mikko står i vit skjorta. Bakom honom ser man höga hus.

Mikko Axelson, Prima e-Sportsförening Ekerö

Prima eSport är en organisation som arbetar mot mobbning och utanförskap. De driver en community, flera esportslag och en streamingsektion. Föreningen bedriver i dagsläget ett antal projekt som är i planeringsstadiet, allt från att vidga vyer när det kommer till esport, lagbyggen och samarbeten och jobbar även aktivt med att se hur de kan hjälpa ungdomar idag att hitta vägen till eSporten Som ordförande inom Prima eSportsförening Ekerö har Mikko bidragit till en positiv utveckling av eSport inom kommunen, skapat en ökad förståelse för sporten genom samarbete med andra lokala föreningar inom olika områden samt varit aktiv i samverkan mot mobbning och utanförskap.

Marc står i judokläder och tittar rakt in i kameran och visar "tummen upp".

Marc Lundberg / Ekerö kampsport

Kampsport har historiskt haft ett tveksamt rykte men har på de senast åren blivit en av Sveriges trendigaste träningsformer både bland barn och vuxna. Det finns en stor variation av kampsporter varav vi har ett ganska stort antal representerade i Ekerö kommun. Marc har här varit en drivande kraft för att ta in en ny kampsport nämligen brasiliansk jiu jitsu till Ekerö.
Hans förmåga att inspirera och hans styrka som instruktör för både barn och deras föräldrar bidrar till en ökad folkhälsa och ett ökande intresse för kampsporten i Ekerö kommun i stort.

 

Om priset
Priset delas ut till personer som ideellt bidragit till utveckling av kultur- och idrottslivet i Ekerö och som bidragit till en ökad samverkan mellan föreningar/organisationer i Ekerö. Priset är på 10 000 kr och den nominerade ska vara bosatt, verksam eller ha anknytning till kommunen.

Läs mer

  1. Här kan du se vilka stipendier, bidrag och priser ...

  2. För sitt engagemang att utveckla eSporten och mins...

  3. Under stort hemlighetsmakeri har årets priser och ...