Biträdande rektor på Ekebyhov grundsärskola Denice Sverla

Denice Sverla, biträdande rektor på Ekebyhov grundsärskola

Biträdande rektor på Ekebyhov grundsärskola finalist i två kategorier på Skolledargalan 2021

Denice Sverla är biträdande rektor på Ekebyhov grundsärskola i Ekerö kommun. På årets Skolledargala är hon finalist i två kategorier; Årets demokratiarbetare och Årets värdegrundsarbete. Vinnarna utses den 16 september på Nalen i Stockholm.

Syftet med skolledargalan är att hylla framgångsrika skolledare från hela landet. Skolledare21 arrangeras av Meet In Grid i nära samarbete med Lärarförbundet Skolledare.

Det är en återkommande gala med fyra priskategorier. Denice Sverla var nominerad i alla fyra kategorier; Årets rektor, Årets demokratiarbetare, Årets värdegrundsarbetare och Årets digitaliseringsledare. Hon gick vidare som finalist i två kategorier: Årets demokratiarbetare och Årets värdegrundsarbetare.

- Det känns som det mest hedervärda och fantastiska nomineringar man kan få i sin roll som skolledare. Att få lyftas tillsammans med min personal och med grundsärskolan som skolform är det absolut bästa med att få komma till final. Nu riktar sig galan mot skolledare men jag skulle ju inte blivit nominerad och utvald om jag inte haft den personal som jag har hos oss på Ekebyhov grundsärskola. Det är ett otroligt fint betyg på vårt arbete, vi lägger ner väldigt mycket energi och kraft på att göra vår målgrupp synlig som tillgångar, och ser möjligheter för alla i ett samhällsperspektiv. Så jag ser det verkligen som vår nominering och final, alla som arbetar med eleverna hos oss ska tillsammans ta åt sig av dessa fina nomineringar, säger Denice Sverla, biträdande rektor på Ekebyhov grundsärskola.

- Som rektor är jag otroligt stolt över Denice och det arbete som hon, elever och medarbetare på grundsärskolan utför. Denice har en energi och hängivenhet som visar sig varje dag på jobbet och smittar av sig på alla andra. Hon är så värd att vinna dessa kategorier och vi alla hejar på henne, säger Henric Löf, rektor på Ekebyhovskolan.

Motiveringarna till nomineringarna

Årets demokratiarbetare

”Med höga förväntningar på skolans förmåga att ge alla elever makten över sitt lärande och sitt liv skapar Denice en verksamhet där olikheter berikar på riktigt. Människor som, oavsett sina förutsättningar, vågar, kan och tillåts påverka sitt lärande och därmed ta en plats i samhället är demokratins fundament. Med konkreta exempel som elevstyrda projekt och bokutgivning leder Denice från verksamhetens mitt med både systematik och hjärta.”

Årets värdegrundsarbete

"Med höga förväntningar har Denice fått eleverna att prestera det som andra trott var omöjligt. Denice har med sin energi och entusiasm fått med sig personalen i ett förändringsarbete med fokus på elevernas förmåga snarare än deras hinder."

Om Denice Sverla

Denice ligger bakom boken ”Judith & Muppskolan” som är skriven av eleverna på Ekebyhov grundsärskola. Den bygger på elevernas egna upplevelser om hur det är att börja på grundsärskola och boken gavs ut i våras. Illustrationerna i boken är gjorda av John Clemente, som vunnit silver i svenska designpriset. Läs mer om boken längre ner.

Denice utsågs till årets inspiratör på Lärargalan 2019 och samma år prisades hennes hund, Dis, av svenska kennelklubben med det största priset i hundvärlden, till ”Årets sociala tjänstehund”.

Mer information om Skolledare21

Fortbildning Skolledare | Skolledare21 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anna-Klara-Lindholm-kontaktkort.jpg
Anna-Klara Lindholm
Presschef
Ekerö kommun

Läs mer

  1. På den kommunala skolan Ekebyhov finns vår grundsä...

  2. Åtta elever från Ekebyhovs grundsärskola i Ekerö k...