Denice Sverla har vunnit pris i årets Skolledare21

årets demokratiarbete

En väldigt glad och stolt Denice fick ta emot priset av Sveriges överbefälhavare Micael Bydén.

Ett stort grattis säger vi till Denice Sverla, biträdande rektor vid Ekebyhovs grundsärskola, som kammat hem priset Årets demokratiarbetare vid galan Skolledare21.

Skolledargalan är en återkommande gala, med syftet att hylla framgångsrika skolledare från hela landet. Skolledare21 arrangeras av Meet In Grid i nära samarbete med Lärarförbundet Skolledare.

Motiveringen till vinsten löd:

Med höga förväntningar på skolans förmåga att ge alla elever makten över sitt lärande och sitt liv skapar Denice en verksamhet där olikheter berikar på riktigt. Människor som, oavsett sina förutsättningar, vågar, kan och tillåts påverka sitt lärande och därmed ta en plats i samhället är demokratins fundament. Med konkreta exempel som elevstyrda projekt och bokutgivning leder Denice från verksamhetens mitt med både systematik och hjärta.

En väldigt glad och stolt Denice fick ta emot priset av Sveriges överbefälhavare Micael Bydén och så här säger Denice om sin vinst:

"Att vara nominerad är stort nog, att vinna ett sådant ärofyllt pris som årets demokratiarbete går knappt att beskriva med ord. Det hade aldrig varit möjligt utan min fantastiska personal på skolan, vi ser elever som kompetenta individer som behöver utmanas och stimuleras i sitt lärande. Priset hade inte varit heller varit möjligt utan alla stöttande vårdnadshavare som vi har på skolan för att inte glömma att vi har en förvaltning som ser och hör oss. Sist men absolut inte minst så är det mina elevers stora förtjänst, ni är inspirationen, drivkraften och våra kompetenta stjärnor. Det här priset är verkligen till oss alla!"

Denice Sverla som till vardags är biträdande rektor på Ekebyhov grundsärskola.

Grattis till Denice Sverla som till vardags är biträdande rektor på Ekebyhov grundsärskola.

Mer information inom området

  1. Ekebyhovsskolan.Några elever går mot skolgården. Skolan ligger till vänster i bild och till höger ser man matsalen.

    Anpassad grundskola, som förut kallades för grunds...

  2. Ekebyhovsskolan.Några elever går mot skolgården. Skolan ligger till vänster i bild och till höger ser man matsalen.

    På den kommunala skolan Ekebyhov finns anpassad gr...

  3. SETT-mässan där elever från Ekebyhov grundsärskola framförde föreläsningen "Vi är inte lika dumma i huvudet som folk tror". På bilden syns också eleverna från skolan som tidigare skrivit boken "Judith och muppskolan".

    "Vi är inte lika dumma i huvudet som folk tror" va...