En kartong med livsmedel och vattenflaskor som en viktig del av en "krislåda".

En "krislåda" med mat och vatten kan vara bra att ha hemma.

Du är en del av Sveriges beredskap, är du förberedd?

Det är viktigt att vara förberedd inför en kris. Det kan handla om att se till att ha mat för en tid och tillgång till värme och vatten. Den 27 september - 1 oktober pågår Krisberedskapsveckan, en årlig nationell kampanj samordnad av myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Här får du tips om hur du förbättrar din hemberedskap.

Målet med veckan är att fler ska vara förberedda om en kris inträffar. Att förbereda sig inför en kris av något slag har blivit mer uppmärksammat de senaste åren. Prepping, som det också kallas, är inte något nytt. Det handlar om att förbereda sig på en situation där viktiga samhällsfunktioner slås ut. Om det blir strömavbrott en längre tid så är det bra att se till att ha mat och vatten tills elen kommer tillbaka.

Om vi är fler som har en egen beredskap och kan klara oss några dagar på egen hand, så kan samhället fokusera på att hjälpa de som behöver det mest.

Här får du tips och information för att bli bättre förberedd på olika typer av krissituationer.

Fråga Ekerö civilförsvarsförening om hemberedskap

Fredag den 1 oktober mellan 10.00-14.00 kommer Ekerö civilförsvarsförening att finnas på plats i Ekerö centrum för att informera om hemberedskap och dela ut information. Passa på om du har frågor!

Din krisberedskap - extra viktigt i Ekerö kommun

I Ekerö kommun är det extra viktigt att ha en beredskap för dricksvatten, problem med el och vad du kan göra vid en brand. På sidan "Din krisberedskap" kan du hitta information och tips på hur du förbereder dig. Vet du hur du löser en brist på dricksvatten under en tid? Eller vad du behöver för att klara dig utan ström?

Mer information om krisberedskap

Mer om vad vi alla kan göra för att vara förberedda på Din säkerhet.

Din Säkerhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer

  1. Det är viktigt att vara förberedd inför en kris. D...

  2. Ekerö kommun har en beredskap för kriser och allva...

  3. Här kan du läsa mer om hjärtstartare, vårt arbete ...