Bild på leveranstjänsten iBox

iBoxen står utplacerad på tre ställen i kommunen. Här vid Ekerö centrum i närheten av ICA Tappström.

Nu kan du hämta och lämna paket via leveransboxar i Ekerö kommun

Ekerö kommun har kommit överens med leveranstjänsten iBoxen att placera ut tre boxar i kommunen. Med iBoxen kan du enkelt hämta, returnera och skicka dina paket via en leveransbox – oavsett tid på dygnet, vilken e-handelssajt du handlat dina varor från och vilken transportör som levererar paketen.

iBoxen är en leverans­box med 16 luckor dit varor från e-handel både kan levereras för upphämtning och användas för att returnera paket. Boxen står utomhus och är alltså tillgänglig dygnet runt, och finns i de områden och platser där många passerar.

- iBox är en service vi vill testa för kommunens invånare som gör att du inte behöver ta dig till ett utlämningsställe för att hämta ditt paket. Det minskar även trycket på andra utlämningsställen, särskilt under till exempel julen eller Black Friday, när e-handeln ökar kraftigt, säger Sara Gahm, teknik- och exploateringschef, Ekerö kommun.

Varför ska jag använda iBoxen?

En leverans­box som finns närmare dig minskar behovet av hemleverans­er, onödigt spring i trapphus eller lång väntan hos postombud. Här kan du också hämta och lämna paket dygnet runt. Leverans­boxarna blir ett viktigt komplement till postombuden och minskar också det totala antalet leveranser. Fler paket­­ kan levereras med färre utkörningar.

Hur använder jag iBoxen?

När du handlar på nätet så kan du välja leverans­box som leverans­alternativ hos allt fler e-handlare. Du får sedan ett sms när varan finns att hämta upp. För att låsa upp luckan använder du iBoxens app och legitimerar dig med Mobilt BankID. iBoxen har modern teknik och säkerhet för att ingen annan ska kunna hämta paketet.

Vilka transportbolag levererar paket till iBoxen?

Bring, Best Transport, FedEx/TNT, MTD/Earlybird, Pressens Morgontjänst, UPS, Schenker, DHL Freight och Airmee.

Här finns iBoxen i Ekerö kommun

Om iBoxen fungerar bra för kommunens invånare så kan den placeras ut på fler ställen. Just nu finns iBoxen här: 

  • Ekerö centrum, Bryggavägen i närheten av ICA, vid busshållplatsen.
  • Jungfrusundsvägen, Lundhagens busshållplats.
  • Sjöstadskajen, Jungfrusund vid färjeläget.

Mer information om iBoxen och hur den fungerar på iBox webbplats:

Våra boxar - iBoxen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.