Äldre person ler mot en yngre person i vårdkläder.

Fler pensionärer har nu rätt till bostadstillägg

Cirka 100 000 pensionärer i Sverige kan missa att de har rätt till bostadstillägg. Från januari 2022 så ändrades beräkningen för bostadstillägget vilket gör att fler pensionärer kan ha rätt till stödet.

Har du rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten?

Bostadstillägg är ett skattefritt tillägg till den allmänna pensionen som du själv ansöker om på Pensionsmyndigheten. Din bostadskostnad, inkomster och tillgångar avgör om du kan få bostadstillägg. Är du anhörig och hjälper någon som inte längre kan ha hand om ekonomin så kan du vara behörig att göra ansökan åt din närstående.

Gör en beräkning innan du ansöker

På Pensionsmyndighetens webbplats kan du själv göra en beräkning för att se om du kan ansöka. Från januari 2022 höjs bostadstillägget och beräkningen görs utifrån nya regler. Där hittar du också information om hur du gör för att ansöka.

Räkna ut ditt bostadstillägg, Pensionsmyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.