Ansträngt läge för våra förskolor och skolor

Barn som håller i en vuxen hand.

På grund av den höga smittspridningen i samhället, både av influensa och covid-19, så har vi just nu ett väldigt ansträngt läge i alla våra verksamheter. Vi vill informera och be vårdnadshavare om hjälp under kommande veckor.

Personal i förskolor och skolor behöver stanna hemma på grund av regler kring karantän och det tar tid innan alla är tillbaks i verksamheterna igen. Det är mycket svårt att få tag på vikarier eftersom situationen ser ungefär likadan ut i hela Stockholmsområdet.

Vi ber om förståelse för att vi kan behöva göra prioriteringar i omsorgen för våra barn som kan påverka kvalitén under kommande veckor. Det kan handla om att anpassa öppettider eller aktiviteter.

Har du möjlighet att ordna barnomsorg på annat sätt, helt eller delvis?

Just nu är situationen som mest ansträngd i våra förskolor. Vi vill be vårdnadshavare med barn i förskolan att, om det är möjligt, se om det går att lösa barnomsorgen på annat sätt den kommande perioden. Till exempel vissa dagar i veckan, heltid eller delvis. Det skulle vara till stor hjälp för våra verksamheter.

Stängningar av förskolor?

Vi närmar oss en situation där vi eventuellt kan behöva stänga förskolor av säkerhetsskäl och då också försöka placera barn på andra enheter. Om det blir aktuellt så prioriteras barn där båda vårdnadshavarna har samhällsviktiga uppdrag. I det läget så får du information direkt från förskolan.

Vi gör allt vi kan för att hålla igång verksamheterna, men ser också att vi under kommande veckor har den tyngsta belastningen hittills under pandemin.

Barn- och utbildningsförvaltningen, Ekerö kommun

Frågor?

Kontakta förskolan eller skolan direkt om du har frågor.

Våra förskolor

Våra skolor